.........

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

ΤΟ ΤΕΛΕΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ στον ΧΑΛΚΕΝΤΕΡΟ ΝΤΙΝΟ...

Την τελευταία του πνοή άφησε πριν από μια εβδομάδα ένας ακόμα από τους ιστορικούς πλέον παίκτες-ιδρυτές της ομάδας μας!
Ο πανύψηλος δυναμικός και χαλκέντερος αμυντικός του ΑΟ Αυλωναρίου, ΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ο θρυλικός ''Ακρίδας'', έφυγε από την ζωή στα 77 του χρόνια... Από τους πρώτους που φόρεσαν την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα, τον χαρακτήριζαν, η αγάπη του για την ομάδα και το πάθος του για το ποδόσφαιρο! Διακρινόταν για το δυναμικό του παιχνίδι και ήταν ασυναγώνιστος κεφαλοσφαιριστής...
Ξενιτεύτηκε το 1959, στην Αμερική, απ' όπου επέστρεψε πριν από αρκετά χρόνια. Παρ' ότι στην ξενιτιά και παρά το γεγονός ότι η επικοινωνία ήταν δύσκολη, πάντα ρωτούσε, ενδιαφερόταν και μάθαινε νέα, για τον αγαπημένο του ΑΟΑ! Όταν επέστρεψε φυσικά ήταν τακτικός θεατής των αγώνων της ''κιτρινόμαυρης'' ομάδας και πάντα κοντά στις εκδηλώσεις της...
Η κηδεία του Ντίνου Παπαγεωργίου έγινε στο Αυλωνάρι και την παρακολούθησαν, συγγενείς, φίλοι παλιοί συμπαίκτες του και το ΔΣ, της ομάδας.
Με σχετικό ψήφισμα η Διοίκηση του ΑΟ Αυλωναρίου εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΒΑΡΙΑ ΗΤΤΑ στο ΑΛΙΒΕΡΙ αλλά...

Χωρίς αμφιβολία η νίκη του Ταμυναϊκού, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν δίκαιη, όμως... Υπάρχει ένα μεγάλο όμως και αυτό δεν είναι άλλο από το ότι το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη αν ο διαιτητής κ. Φώτης, ενεργούσε όπως ορίζει ο κανονισμός , στην φάση του 22', όταν δηλαδή ο Β. Φωτιάς, όχι απλά αντικανονικό αλλά εξοντωτικό ''κλάδεμα'' στον αμυντικό μας τον Σέρτζιο Τραορέ και τον έστειλε στη εξέδρα (αναγκαστική αλλαγή). Στην κρίσιμη αυτή φάση ο διαιτητής χαρίστηκε στον παίκτη του Ταμυναϊκού.
Πέρα από αυτά όμως η ομάδα μας δεν ήταν καθόλου καλή στο α' μέρος, αντίθετα βελτιώθηκε και πίεσε, στο β' ημίχρονο έχασε κάποιες ευκαιρίες, όμως στο 74' τραυματίστηκε και ο Φρυγανάς, με αποτέλεσμα ν' αποσυντονιστεί τελείως η άμυνά μας, που είχε χέσει το βασικό κεντρικό της δίδυμο! Ο ΑΟ αυλωναρίου θα μπορούσε να είχε πετύχει ''το γκόλ της τιμής'' στο 87', όταν πέναλτι(;) που σημείωσε ο διαιτητής σε μαρκάρισμα του Π. Κοτρόζου, ο Γιαν. Βογιατζής έστειλε την μπάλα στον οριζόντιο δοκάρι!
Τα γκόλ: 16'-82'-85' Β. Φωτιάς και 36' πεν. Β. Τσαλιαγκός.
ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: Κότσαρης, Σαμπάνης, Αναστασίου Β., Τραορέ (λ.τ. 22' Τσαλιαγκός Κ.), Τουρέ, Φρυγανάς (λ.τ. 74' Κοτρόζος Α.), Αντώνενας, Βογιατζής, Ρέτσας (64' Τσαλιαγκός Γ.) Βασιλείου.


Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΘΕΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ και 0-0 στο Βασιλικό, ΠΑΜΕ για καλό αποτέλεσμα, σήμερα και στ' Αλιβέρι!

***Στο Βασιλικό κόντρα στον 3ο της βαθμολογίας Λήλα, αγωνίστηκε την περασμένη Κυριακή η ομάδα μας, που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Οι παίκτες του Σπ. Κατσινή στημένοι πολύ καλά στο γήπεδο δεν άφησαν πολλά περιθώρια δράσης στους γηπεδούχους. Μάλιστα με λίγη προσοχή στη τελική προσπάθεια, δυο-τρείς φορές, θα μπορούσαμε να ''κλέψουμε'' τη νίκη, με το τελικό όμως αποτέλεσμα να θεωρείται δίκαιο.
ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: Κότσαρης, Τσαλιαγκός Κ., Β. Αναστασιου, Τραορέ, Φρυγανάς, Τουρέ, Κοτρόζος Π. (84' Κωνστάντιος), Αντώνενας, Βογιατζής, Ρέτσας (89' Τασ. Κοτρόζος), Βασιλείου.
***ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ ΣΗΜΕΡΑ με τον ΤΑΜΥΝΑΪΚΟ:
Στο γήπεδο του Αλιβερίου, που από τη συνεχή βροχή θα είναι χωρίς αμφιβολία ''βαρύ'' και που θα δυσκολέψει και τους δύο αντιπάλους, οι οποίοι διαθέτουν τεχνικές ομάδες, θα συναντηθούν στις 15.00, ο γηπεδούχος ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ και η ομάδα μας ο ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ. Η ομάδα του Αλιβερίου περνάει μια αγωνιστική κρίση τον τελευταίο καιρό, σε αντίθεση με τον ΑΟ Αυλωναρίου, που βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Βέβαια είναι ''εκ των ουκ άνευ'' ένα τοπικό ντέρμπι και στα οποία ντέρμπι, συνήθως δεν παίζει και μεγάλο ρόλο η κατάσταση (καλή ή κακή) των ομάδων, αλλά περισσότερο το ότι οι παίκτες αγωνίζονται με διαφορετική ψυχολογία. Ευχή μας να γίνει ένα καλό παιχνίδι και το σφύριγμα της λήξης να βρεί την ομάδα μας με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Τάσος ΚΟΤΡΟΖΟΣ: ...η μεγάλη επιστροφή!

Ταλαιπωρήθηκε πάνω από ένα χρόνο, από την ρήξη ''Χ-ιαστών'' και τη σχετική εγχείρηση, ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, της καινούργιας φουρνιάς, της ομάδας μας, ο Τάσος Κοτρόζος. Τώρα πλέον έχει επιστρέψει σιδερένιος στην αγωνιστική δράση, αφού έκανε την πρώτη ''απόπειρα'', την περασμένη αγωνιστική περίοδο, την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Ερέτρια. Στην αγωνιστική περίοδο που τρέχει ξεκίνησε, στην προετοιμασία, της ομάδας, όμως για επαγγελματικούς λόγους, στη συνέχεια απουσίασε, για αρκετό καιρό. Επέστρεψε όμως, έκανε την κατάλληλη προετοιμασία με τις οδηγίες του προπονητή μας Σπύρου Κατσινή και είναι πλέον πανέτοιμος να ενισχύσει την επιθετική γραμμή του ΑΟΑ! Μάλιστα στο παιχνίδι στην Κύμη ήταν αναπληρωματικός στον πάγκο, ενώ στο τελευταίο νικηφόρο αγώνα, με την Ένωση Διρφύων, στο 80' μπήκε αλλαγή, στη θέση του αδελφού του Παντελή. Σίγουρα η ικανοποίηση του πατέρα τους, Σούλη, του παλιού μεγάλου άσου και σκόρερ του ΑΟΑ, θα είναι μεγάλη, καθώς βλέπει τους γιούς του να συνεχίζουν την ιστορία που ο ίδιος έχει γράψει, με την ''κιτρινόμαυρη'' φανέλα...

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ...
















Μια νέα εμφάνιση πρόσθεσε στην ''γκαρνταρόμπα'' του ο ΑΟ Αυλωναρίου! Είναι μια εμφάνιση που έκανε δώρο ο προπονητής της ομάδας μας Σπύρος Κατσινής, με την άλλη του ιδιότητα σαν έμπορος αυτοκινήτων!
Πρόκειται για εμφάνιση της ''LEGEA'', κιτρινόμαυρη φυσικά, είναι το τελευταίο μοντέλο και προηγμένης τεχνολογίας, με δυο λόγια ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην αγορά, ποιοτικά.

Α' ΕΠΣΕ- 15η αγων.: ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ-ΕΝ. ΔΙΡΦΥΩΝ...2-0!


Ήταν σαφώς καλύτερη η ομάδα μας, στο παιχνίδι με την νεοφώτιστη στη κατηγορία ομάδα της Ένωσης Διρφύων. Από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι παίκτες του Σπ.Κατσινή μπήκαν αποφασισμένοι, πήραν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και επέβαλαν τους δικούς τους ρυθμούς. Μόλις στο 9' ο Μάριος Ρέτσας ανατράπηκε μέσα στη περιοχή, από τον Δημ. Κιαπέκο, αναμφισβήτητο πέναλτι, που σημείωσε αμέσως ο διαιτητής Γ. Σέγγος. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο ''μπόμπερ'' της ομάδας Γιάννης Βογιατζής, που δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τον Τσουτσαίο στην άλλη γωνία και να κάνει το 1-0. Ήταν το ιδανικό ξεκίνημα για τον ΑΟΑ, οι παίκτες με ανεβασμένη την ψυχολογία δημιούργησαν σωρεία κλασικών ευκαιριών, για περισσότερα γκολ, όμως αυτό δεν ήρθε από αστοχία, από ατυχία, αλλά και από την πολύ καλή απόδοση του τερματοφύλακα Τσουτσαίου της Ένωσης. Και στο β' μέρος η κυριαρχία της ''κιτρινόμαυρης'' ομάδας, συνεχίστηκε. Η υπεροχή αυτή καρποφόρησε στο 61' όταν ο Γιάν. Βογιατζής, έπιασε καραυνό, η μπάλα κοντράρισε στο πόδι κάποιου αμυντικού, αλλά τελικά κατέληξε στα δίκτυα και 2-0. Μετά το 75' οι παίκτες μας ανέκοψαν τις προσπάθειές τους , ''προστατεύοντας'' περισσότερο το σκόρ και είναι γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν απείλησαν σοβαρά την εστία του Κότσαρη. Στο 88' 0 Θαν. Σαμπάνης, είδε την κοκκινη κάρτα (2η κίτρινη), του διαιτητή.
Α.Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ: Ντίνος Κότσαρης, Αντώνης Γεωργικόπουλος, Βασίλης Αναστασίου, 84' Άγγελος Φραγγής), Σέρτζιο Τραορέ, Χάρης Φρυγανάς, Παντελής Κοτρόζος(80' Τάσος Κοτρόζος), Τίνι Τουρέ, Γιαννης Βογιατζής, Μάριος Ρέτσας (69' Μπίλης Βασιλείου) και Βασίλης Αντώνενας.
***Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας στο Βασιλικό με τον ΛΗΛΑ, στην πρεμιέρα του β' γύρου...

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

...και τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Μαζί με τις ευχές σε όλο τον κόσμο για ένα ΕΤΥΧΙΣΜΕΝΟ και ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ καινούργιο Χρόνο, ο οποίος να φέρει και στην ομάδα μας επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα,
να ευχηθούμε και ιδιαίτερα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ,
σε όλους όσους γιορτάζαν,
αλλά και γιορτάζουν σήμερα...

***Στους Βασίληδες, Μαυρομάτη (μέλος του ΔΣ), Αντώνενα και Αναστασίου
(ποδοσφαιριστές της ομάδας)
***και στους Γιάννηδες (που είναι αρκετοί!)
Κούκη (αντιπρόεδρο του ΔΣ), Αϊδήνη (Ταμία της ομάδας), Κοτρόζο (συνεργάτη του Σπ. Κατσινή) και στον αρχηγό και τόπ-σκόρερ
του ΑΟ Αυλωναρίου Βογιατζή
.

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ!

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ! ...ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ!

Τρία παιδία της ομάδας μας και βασικά στελέχη της, μας τιμούν με την συμμετοχή τους στις Μικτές ομάδες Παίδων (Φραγγής Άγγελος-φωτό δεξιά- και Βασίλης Αναστασίου-φωτό στο μέσον-) και Νέων (Χάρης Κωνστάντιος-φωτό αριστερά-) της ΕΠΣ Εύβοιας, οι οποίες διακρίνονται ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα Μικτών ομάδων ΕΠΣ της ΕΠΟ, συμμετέχοντας μάλιστα και σε πολύ δύσκολο όμιλο. Ο Χάρης Κωνστάντιος έχει μπεί στην α' ομάδα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, όπου ξεδίπλωσε το πλούσιο ταλέντο του. Την φετινή περίοδο, ένα ντεφορμάρισμα στην αρχή αλλά τώρα έχει βρεί και πάλι τον καλό του εαυτό και προσφέρει στην ομάδα. Ο Άγγελος Φραγγής, μπήκε στην α' ομάδα φετος, από τους μικρούς, ενώ ο Βασίλης Αναστασίου ήρθε το περασμένο καλοκαίρι. Και οι τρείς μαζί με τον Μπάμπη Βαρδακώστα, έχουν γίνει βασικά στελέχη της ομάδας και αποτελούν παράδειγμα, που μπορούν να το μιμηθούν και οι άλλοι νεαροί άσοι της ομάδας μας, που πιστεύουμε ότι έχουν το ταλέντο.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΒΑ...


Έφυγε πρίν λίγες μέρες από την ζωή ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας μας και από τους πρώτους που συγκρότησαν την πρώτη ομάδα του ΑΟ Αυλωναρίου, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣ (φωτό στο κέντρο με τη θρυλική πρώτη ριγέ "κιτρινόμαυρη" φανέλα της ομάδας).
Ήταν τότε στα μέσα της 10ετίας του '50, όταν ο οραματιστής της ιδέας του ΑΟ Αυλωναρίου Νίκος Κούκης, έκανε την "αποκοτιά" για την εποχή εκείνη, να ιδρύσει ποδοσφαιρική ομάδα...! Από τους ανθρώπους που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Νίκου Κούκη, ήταν και ο Γιάννης Κατέβας, τόσο στο θέμα των ιδρυτικών μελών (ήταν μέσα στα 21), όσο και στην συγκρότηση της πρώτης ποδοσφαιρικής ομάδας, του ΑΟ Αυλωναρίου, στα 25 τ0υ χρόνια. Ο "Κατεβόγιαννης" (από το ο Γιάννης του Κατέβα) αγωνίστηκε αρκετά χρόνια με την "κιτρινόμαυρη" φανέλα και στη συνέχεια για πολλά χρόνια ήταν στη διοίκηση Νίκ. Κούκη, υπηρετώντας την ομάδα από διάφορα πόστα. Πατέρας δύο παιδιών του Νίκου και της Μαρίας, πετυχημένος επαγγελματίας, ο Γιάννης Κατέβας, ήταν ''μάχιμος" επαγγελματικά μέχρι την τελευταία στιγμή. Την επιχειρηματική δραστηριότητά του και μάλιστα διευρημένη, την συνεχίζει ο γιός του Νίκος, που και αυτός βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα μας.
Η κηδεία του Γιάν. Κατέβα έγινε στο Αυλωνάρι, παραβρέθηκαν, το ΔΣ αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές, της ομάδας μας. Παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο ισόβιος πρόεδρος και ιδρυτής της ομάδας, μας Νίκος Κούκης, παραβρέθηκε και αυτός στη κηδεία του φίλου του.


...ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ!

Με δύο τραυματίες έφυγε η ομάδα μας από τον αγώνα της Κύμης! Πιό βαρύς αποδείχθηκε ο τραυματισμός του νεαρού Μπάμπη Βαρδακώστα -φωτό αριστερά-(βαρύ διάστρεμα), ενώ ο τραυματισμός του Τίνι Τουρέ (φωτό δεξιά) όπως φάνηκε ήταν πιό ελαφρύς και πιθανότατα θα είναι στη διάθεση του Σπύρου Κατσινή για το κρίσιμο παιχνίδι με την Ένωση Διρφύων στο Αυλωνάρι.
Ο Μπάμπης Βαρδακώστας, λόγω του τραυματισμού του θ' απουσιάσει για 3 εβδομάδες και δυστυχώς ο τραυματισμός αυτός, ήρθε σε κάποια στιγμή που ο νεαρός αμυντικός μας,είχε κερδίσει με το σπαθί του, θέση βασικού, στην 11άδα της ομάδας και επιπλέον διανύει περίοδο μεγάλης φόρμας, σίγουρα απώλεια για την ομάδα μας.
***Ο ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ευχαριστεί θερμά τον γιατρό-ακτινολόγο του Νοσοκομείου Κύμης Βασίλη Χριστόπουλο, για την ευαισθησία που έδειξε και τις ενέργειές του, στον ταραυματισμό, του Μπ. Βαρδακώστα! Ο γιατρός πήρε τον ποδοσφαιριστή μας, τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, του έβγαλε ακτινογραφίες και έτσι έγινε η πρώτη εκτίμηση.

ΗΤΤΑ με 1-0 στην ΚΥΜΗ, όμως μπορούσαμε κάτι καλύτερο...!

Για την 14η αγωνιστική η ομάδα μας έπαιξε στην Κύμη με την φιλόδοξη και φέτος τοπική ομάδα. Χωρίς αμφιβολία δύσκολο παιχνίδι, σε μια έδρα που δύσκολα οι γηπεδούχοι έχουν απώλειες βαθμών την τελευταία 3ετία! Γενικά η Κύμη ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια έφτασε στη νίκη.
Από την άλλη μεριά ο ΑΟ Αυλωναρίου, στο α' μέρος ήταν μέτριος και δέχτηκε ένα γκόλ στο 32' από τραγικό αμυντικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο επιθετικός της Κύμης Όμπι και έκανε το 1-0, που τελικά έκρινε και το παιχνίδι.
Στο β' μέρος η απόδοση της ομάδας μας ανέβηκε, πολύ με αποτέλεσμα οι παίκτες μας να επισκεφθούν με αξιώσεις την εστία του Ντουρέκα, αρκετές φορές. Στο 71' ο Βογιατζής έχασε εκπληκτική ευκαιρία όταν βρέθηκε τετ-α-τετ, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα και δεν τον πλασάρισε με επιτυχία. Στο 77' είχαμε τον διαιτητή να αρνείται στην ομάδα μας πέναλτι "μάρς", σε ανατροπή του Παντ. Κοτρόζου, μέσα στη περιοχή.
Α.Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Σπ. Κατσινής): Ντίνος Κότσαρης, Μπάμπης Βαρδακώστας (78' λτ Γιώργ. Τσαλιαγκός), Κυριάκος Τσαλιαγκός (53' Βασίλης Αναστασίου), Σέρτζιο Τραορέ, Χάρης Φρυγανάς, Θανάσης Σαμπάνης, Παντελής Κοτρόζος, Τίνι Τουρέ (37' λτ Μπάμπης Κωνστάντιος), Γιάννης Βογιατζής, Μάριος Ρέτσας και Βασίλης Αντώνενας.
***Η Διοίκηση του ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ ευχαριστεί θερμά την ομάδα της Κύμης για τη άψογη φιλοξενία της και επιφυλάσσεται ν' ανταποδώσει στον β' γύρο.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

ΕΦΥΓΕ ακομα ένας από τους ΠΡΩΤΟΥΣ του ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΒΑΣ...

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ., οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές του ΑΟ Αυλωναρίου
εκφράζουν στην οικογένεια,
του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΕΒΑ
τα θερμά τους συλλυπητήρια, για τον θάνατο του παλιού ποδοσφαιριστή
και ενός από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας του ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Το ΔΣ ομόφωνα αποφάσισε:
-να παραστεί σύσωμο, στην νεκρόσιμη ακολουθία.
-αντί στεφανιού να δοθεί χρηματικό ποσό για φιλανθρωπικό σκοπό.
-να ζητηθεί από την ΕΠΣ Εύβοιας, στο αμέσως επόμενο εντός έδρας, παιχνίδι της ομάδας
να κρατηθεί 1' σιγή και οι ποδοσφαιριστές ν' αγωνιστούν με περιβραχιόνιο πένθους.
Από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ