.........

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΚΗ

Μεγάλη αγωνία είχε ο ιδρυτής μας Νίκος Κούκης, την προηγούμενη Κυριακή, για να παρακολουθήσει τον αγώνα με την Χαλκίδα. Από νωρίς είχε κατέβει στην πλατεία του Αυλωναρίου και περίμενε, κάποιος να τον πάει στο γήπεδο. Τελικά ήρθε ο γιος του ο Περικλής και ο μπάρμπα Νίκος πήγε στο γήπεδο. Παρακολούθησε τον αγώνα πίσω από το τέρμα που βρίσκεται προς το ποτάμι  με μεγάλο ενδιαφέρον. Γεμάτος χαρά για τη μεγάλη νίκη αναρωτιόταν: Πως είναι δυνατόν να κερδίζουμε τη Χαλκίδα και να χάνουμε από τους Ωρεούς; Έλα ντε!  

Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ 2-0

Πολύ πιο άνετα από ότι δείχνει το σκορ το Αυλωνάρι νίκησε τις Κονίστρες το περασμένο Σάββατο στην έδρα του. Το σκορ άνοιξε στο 9ο λεπτό ο Γιάννης Βογιατζής,  μετά από έξοχη πάσα του Μάριου Ρέτσα. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο δεύτερο γκολ που ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Βογιατζής βρήκε το Ρέτσα μεταξύ σέντρας και μεγάλης  περιοχής και ο τελευταίος με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ. Μετά το 2-0 η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Ο  Α. Ο. Αυλωναρίου βρίσκεται τώρα στη μέση της βαθμολογίας, με 31 βαθμούς και στα πέντε παιχνίδια που απομένουν, στοχεύει να συγκεντρώσει τους βαθμούς που απαιτούνται για την παραμονή του στη κατηγορία. Έχουμε αναφέρει και άλλες φορές ότι το φετινό πρωτάθλημα ήταν το δυσκολότερο, από τα πέντε που έχει συμμετοχή η ομάδα μας, την τελευταία  δεκαετία Παρά το γεγονός ότι το υλικό που διαθέτει είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία, όπως επισημαίνουν πολλοί αντίπαλοι προπονητές, δυστυχώς κάποια άτυχα αποτελέσματα την έχουν φέρει, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, σε αυτή τη δύσκολη θέση. Υπάρχει ελπίδα και αισιοδοξία στο Αυλωνάρι, ότι όλα θα πάνε καλά μέχρι το τέλος.

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΝΙΣΤΡΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 16.00 ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ

Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει σήμερα η ομάδα μας με αντίπαλο τις Κονίστρες στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" στο Αυλωνάρι. Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ χωρίς απουσίες και με την ψυχολογία ανεβασμένη. Η νίκη είναι μονόδρομος στο σημερινό παιχνίδι για να φέρει την ομάδα πιο κοντά στο στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στη κατηγορία. Άλλωστε θα είναι κρίμα, μετά από την πολύ μεγάλη νίκη την προηγούμενη Κυριακή απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ, να μην αξιοποιηθεί στη συνέχεια το αποτέλεσμα αυτό. Το παιχνίδι εγκυμονεί κινδύνους, καθώς οι αντίπαλοι μας δεν έχουν τίποτα να χάσουν και παρά τη δυσμενή βαθμολογική τους θέση θα παίξουν ελεύθερα. Αυτό προσπάθησαν να μεταφέρουν στους ποδοσφαιριστές μας, όλη την εβδομάδα,  τεχνική ηγεσία και διοίκηση.
Στις 16.00 στο Αυλωνάρι οι φίλοι της ομάδας καλούνται να βοηθήσουν την προσπάθεια αυτή. 

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 3-1 ΤΟΝ Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, σημείωσε την Κυριακή το απόγευμα, στο Αυλωνάρι η ομάδα μας. Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Α. Ο. Χαλκίς. Με ηγέτη τον αρχηγό Γιάννη Βογιατζή, πού πέτυχε χακ-τρικ και όλους τους ποδοσφαιριστές μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, επικράτησαν δίκαια των φιλοξενουμένων, αποσπώντας τον θαυμασμό όσων παρακολούθησαν τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια, ακόμη και των ανθρώπων της Χαλκίδας, που αναρωτιόνταν πως είναι δυνατόν το Αυλωνάρι να κινδυνεύει να πέσει. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις και στις δύο εστίες και τελικά επικράτησε η ομάδα μας που πίστεψε περισσότερο στη νίκη. Μετά τα τελευταία  ατυχή αποτελέσματα και το φάσμα του υποβιβασμού να πλανάται πάνω από το Αυλωνάρι, όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βαθμολογικών απωλειών. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές μας να παίζουν με πάθος, και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Στο 5ο λεπτό χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας με τον Βογιατζή να επιχειρεί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μόνου. Στο 30ο λεπτό ο αρχηγός "κτύπησε" για πρώτη φορά, μετά από έξοχη πάσα του Ρέτσα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο συρτό σουτ. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Χαλκιδαίοι ήρθε το δεύτερο γκολ στο 35ο λεπτό. Ο Βασίλης Αναστασίου με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Βογιατζή μέσα στη περιοχή που με ωραία προσποίηση απέφυγε δύο αμυντικούς και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 2-0. Έτσι τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τη Χαλκίδα να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία και να απειλεί ουσιαστικά το Αυλωνάρι. 
 Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά με σκοπό να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Τσούτη στο 57ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο και με τη μορφή που είχε πάρει ο αγώνας, θα πίστευε κανείς ότι η Χαλκίδα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Όμως ο αρχηγός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρέτσας εκτέλεσε κόρνερ ο Βογιατζής πρόλαβε τους αμυντικούς και με τακουνάκι έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μόνου. Στη συνέχεια του αγώνα η ομάδα μας έλεγξε το ρυθμό και στις αντεπιθέσεις έχασε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες  με τον Βογιατζή και τον Κοτρόζο να αστοχούν από πολύ καλή θέση για γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης βρήκε τους Αυλωναρίτες να πανηγυρίζουν για την μεγάλη και σημαντική νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.
Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης: Ντίνος Κότσαρης, Θανάσης Σαμπάνης, Βασίλης Αναστασίου, Τινί Τουρέ, Χάρης Φρυγανάς, Βασίλης Αντώνενας, Παντελής Κοτρόζος{79΄Μπάμπης Βαρδακώστας), Σέρτζιο Τραορέ, Γιάννης Βογιατζής(88΄Κυριάκος Τσαλιακός), Μάριος Ρέτσας(81΄Αντώνης Γεωργικόπουλος), Βασίλης Βασιλείου.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΜΕ ΤΟΝ Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πολύ σημαντικό αγώνα δίνει αύριο Κυριακή, στις 16.00 στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" στο ΑΥΛΩΝΑΡΙ, η ομάδα μας, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ. Το παιχνίδι παρουσιάζει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς και οι δύο ομάδες "καίγονται" για τους βαθμούς.Το Αυλωνάρι θέλει τη νίκη στην προσπάθεια του για παραμονή στη κατηγορία, ενώ η Χαλκίδα έχοντας τρεις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Κύμη, για να διατηρήσει την πρωτιά στην κούρσα για τον τίτλο του πρωταθλητή. Το παιχνίδι αναμένεται να παρακολουθήσει αρκετός φίλαθλος κόσμος από τη περιοχή καθώς και φίλοι της Χαλκίδας που θα ταξιδέψουν στο Αυλωνάρι από την πρωτεύουσα του νομού. 

ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΤΡΙΑ ΜΕ 2-1

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η ομάδα μας γνώρισε την ήττα, αν και έπαιξε καλά, εκτός έδρας από τον Απόλλωνα Ερέτριας. Σ' αυτό συνέβαλε και η αυστηρή απόφαση του διαιτητή Βελέντζα να σφυρίξει πέναλτυ στο 63ο λεπτό, όταν Σαμπάνης και Μήτρου σπρώχνονταν στη περιοχή και ο παίκτης της Ερέτριας βρέθηκε στο έδαφος. Στη συνέχεια ο Μήτρου εκτέλεσε το πέναλτυ σημειώνοντας το 2-1. Νωρίτερα στο 13ο λεπτό, ο Βογιατζής με σουτ είχε ανοίξει το σκορ για να ισοφαρίσει η Ερέτρια στο 38ο λεπτό με κεφαλιά του Φραγκάκη. Το Αυλωνάρι στο πρώτο ημίχρονο έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Αντώνενα στο 20΄ και το Ρέτσα στο 44΄, έχοντας την πλήρη υπεροχή, δεν κατάφερε όμως να σημειώσει δεύτερο γκολ. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, ο Παντελής Κοτρόζος  επιχείρησε δυνατό σουτ αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα της Ερέτριας σε εντυπωσιακή απόκρουση, στερώντας  από την ομάδα μας  και τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η σύνθεση του  Α. Ο. Αυλωναρίου: Κότσαρης, Σαμπάνης(78΄Τσαλιαγκός Γ.), Αναστασίου Β.,   Φραγγής(56΄Γεωργικόπουλος), Φρυγανάς, Αντώνενας, Κοτρόζος Π., Τραορέ(42΄Βαρδακώστας), Βογιατζής, Ρέτσας, Βασιλείου.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΗΤΤΑ ΣΟΚ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΩΡΕΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙ ΜΕ 1-0

Απροσδόκητη ήττα μέσα στο Αυλωνάρι, δέχθηκε η ομάδα μας από τους Ωρεούς την Κυριακή που πέρασε. Το φαινόμενο της επιθετικής "αφλογιστίας" παρουσιάστηκε για άλλη μια αγωνιστική καθώς οι ποδοσφαιριστές μας αν και έφθασαν αρκετές φορές σε θέση βολής, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η ομάδα των Ωρεών, στη μοναδική ευκαιρία που της παρουσιάστηκε, στο 60ο λεπτό, σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα με τον έμπειρο ποδοσφαιριστή της Δούμα. Ακολούθησε ένας επιθετικός μονόλογος της ομάδας μας που δημιούργησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, με ποιό χαρακτηριστικές τα δύο δοκάρια με τον Παντελή Κοτρόζο, στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Το τελικό 0-1 βρήκε όλους απογοητευμένους στο Αυλωνάρι, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται εν' όψη της δύσκολης συνέχειας.
Την επόμενη Κυριακή ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Ερέτριας.
Η ομάδα μας αγωνίστηκε με τους: Ντίνο Κότσαρη, Θανάση Σαμπάνη, Αντώνη Γεωργικόπουλο(73΄Μάριος Ρέτσας), Σέρτζιο Τραορέ, Χάρη Φρυγανά, Βασίλη Αντώνενα, Βασίλη Αναστασίου, Τινί Τουρέ(61΄Άγγελος Φραγγής), Γιάννη Βογιατζή, Παντελή Κοτρόζο, Βασίλη Βασιλείου.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ 1-0 ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Δυστυχώς το πρόβλημα της επιθετικής "αφλογιστίας" συνεχίζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας. Χάνοντας και πάλι ευκαιρίες δεν μπόρεσε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στη Δροσιά. Ένα γκολ στο 49ο λεπτό από το Ζαχαριά, έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς. Παρ' όλες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μας στη συνέχεια δεν άλλαξε το αποτέλεσμα. Είναι γεγονός ότι ο Α. Ο. Αυλωναρίου έχει να σκοράρει εκτός έδρας από το νικηφόρο αγώνα με τις Κονίστρες με 1-3, μέσα στη Κύμη, την 10η αγωνιστική του Α΄γύρου. Από τότε έχει δεχθεί 4 ήττες με1-0, από Άγιο Νικόλαο, Κύμη, Αρτάκη, Δροσιά, μία ήττα με 4-0 από τον Ταμυναικό, ενώ έχει αποσπάσει μόνο μία ισοπολία 0-0 από το Λήλαντα Βασιλικού. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό, από τον προπονητή και τους παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Η σύνθεση του Α. Ο. Αυλωναρίου:Ντίνος Κότσαρης, Κυριάκος Τσαλιαγκός(46΄Γιώργος Τσαλιαγκός), Άγγελος Φραγγής, Σέρτζιο Τραορέ, Θανάσης Σαμπάνης, Βασίλης Αντώνενας, Βασίλης Αναστασίου, Τινί Τουρέ(61΄Χάρης Φρυγανάς), Γιάννης Βογιατζής(89΄Μάριος Ρέτσας), Παντελής Κοτρόζος, Βασίλης Βασιλείου.

Την Κυριακή 7 Μαρτίου στις 16.00 η ομάδας μας υποδέχεται στο Αυλωνάρι τους Ωρεούς.