.........

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Το Σάββατο, στο γήπεδο της Δροσιάς, ο Α. Ο. Αυλωναρίου γνώρισε την ήττα με 3-0 και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και νίκησαν δίκαια. Το Αυλωνάρι είχε αποκλείσει το Πράσινο με 5-1 στο Α΄ γύρο και τα Κριεζά με 1-0 στο Β΄γύρο. Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί λόγω των Δημοτικών Εκλογών για δύο βδομάδες. Αγώνες θα έχουμε το Σαββατοκύριακο 20 και21 Νοεμβρίου. Ο Α.Ο.Α. υποδέχεται τον Άγιο Νικόλαο.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΝΙΚΗΣΕ Ο ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ

  Μια τραγική διαιτησία, οδήγησε την ομάδα μας σε άδικη ήττα, το Σάββατο το απόγευμα, στην Κύμη. Δυστυχώς, σε έναν αγώνα που πρωταγωνιστές έπρεπε να είναι οι ποδοσφαιριστές, την παράσταση έκλεψε ο διαιτητής με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματά του. Ενδεχομένως οι αποφάσεις του Βελέντζα να μειώνουν και τη νίκη της Κύμης, που ίσως να κέρδιζε τον αγώνα και χωρίς αυτές, όμως το βέβαιο είναι ότι γέμισε με αγανάκτηση όλους στην ομάδα μας.
  Μέχρι το 25ο λεπτό η Κύμη είχε την υπεροχή, δημιούργησε τέσσερις καλές ευκαιρίες που κατέληξαν όλες άουτ. Τότε  σε μια φάση μέσα στη περιοχή του Αυλωναρίου, ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή και όλοι στο γήπεδο αναρωτήθηκαν τι σφύριξε. Προς γενική κατάπληξη έδειξε κίτρινη κάρτα στον Αντώνενα και έδωσε πέναλτι υπέρ της Κύμης. Οι απορία όλων έμμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όπου μας διευκρίνισε ότι είδε σπρώξιμο του Αντώνενα σε αντίπαλο. Η Κύμη αξιοποίησε το δώρο του Βελέντζα και άνοιξε το σκορ. Το ημίχρονο κύλησε στη συνέχεια με μία μόνο φάση από το Αυλωνάρι όταν ο Αναστασίου σούταρε από τη μεγάλη περιοχή και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κύμης.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α.Ο.Α. μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να ισοφαρίσει. Στο 49ο λεπτό ο Κωνστάντιος μόνος από αριστερά μέσα στη περιοχή σούταρε άουτ ενώ άλλες δύο φορές ο Βελέντζας έκοψε τους επιθετικούς μας με ανύπαρκτα οφσάιντ. Μάλιστα στο ένα από αυτά δεν σήκωσε τη σημαία ούτε η βοηθός. Στο 51ο λεπτό, η Κύμη έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει δεύτερο γκολ, με διπλή προσπάθεια των Τζόνυ και Μούτσου, όμως ο Κότσαρης αποσόβησε τον κίνδυνο. Στο 58ο λεπτό, ο Ρέτσας έκλεψε την μπάλα από δύο αμυντικούς, έβγαλε πολύ καλή πάσα στο Βογιατζή που ισοφάρισε με δυνατό σουτ. Δύο λεπτά αργότερα ο Βελέντζας έδωσε δεύτερο πέναλτι στην Κύμη, σε ανατροπή του Ηλία από το Σούτι και οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-1, με τον Μπόε. Στο 63ο  λεπτό, ο Αντώνενας με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι χάνοντας μοναδική ευκαιρία για την ισοφάριση. Στη συνέχεια η  Κύμη κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στο σκορ έχοντας δύο καλά σουτ του Ηλία που εξουδετέρωσε ο Κότσαρης. Το αποκορύφωμα της τραγικής διαιτησίας του Βελέντζα ήρθε στο 4ο λεπτό τον καθυστερήσεων όταν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα το Φρυγανά, για φάουλ σε αντίπαλο, ενώ σε αντίστοιχα φάουλ του Ηλία προηγούμενα δεν έδειξε την ίδια ευαισθησία. Σε όλα αυτά  μπορούν να προστεθούν και οι αποβολές από τον πάγκο, του προέδρου Σπύρου Παππά και των προπονητών Μπάμπη Θεοδώρου και Γιάννη Κοτρόζου κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 Ο Α. Ο. Αυλωναρίου έδειξε ότι βρίσκει το δρόμο του, πάλεψε το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και άφησε θετικά συμπεράσματα. Η Κύμη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διεκδικεί την άνοδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
 Έπαιξαν για τον Α.Ο.Α.: Κότσαρης Κ., Σούτι, Κωνστάντιος, Μουρίκης Γ., Φρυγανάς, Αντώνενας, Αναστασίου Δ., Μαραγκός, Βογιατζής, Ρέτσας, Βασιλείου(83΄Αναστασίου Ζ.).
Το πρωτάθλημα διακόπτεται για δύο εβδομάδες λόγω των Δημοτικών εκλογών. Το επόμενο Σάββατο ο Α.Ο.Α. παίζει στη Δροσιά με τη γηπεδούχο ομάδα για την τρίτη φάση του κυπέλλου.