.........

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ Α. Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ακαδημίας Νέων Ποδοσφαίρου του Α. Ο. Αυλωναρίου, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, στα Χάνια Αυλωναρίου. Η διοίκηση της ομάδας μοίρασε μπάλες στους μικρούς αθλητές. Επίσης κληρώθηκαν και αρκετά δώρα που πρόσφεραν καταστήματα της περιοχής για τους συνοδούς γονείς. Δώρα δόθηκαν  στον προπονητή της ομάδας Βαγγέλη Τόγια και τον συνεργάτη του Δημήτρη Παππά. Ακολούθησε γλέντι με καλό φαγητό, κρασί, αναψυκτικά και χορό. Έμειναν όλοι κατενθουσιασμένοι από την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, ιδιαίτερα οι μικροί αθλητές που διασκέδασαν με την ψυχή τους! Στην Ακαδημία ποδοσφαίρου του Α. Ο. Αυλωναρίου συμμετέχουν πάνω από 50 παιδιά!

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΤΕΛΟΣ Α΄ ΓΥΡΟΥ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ: ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2-0

Μετά από πολύ καλή εμφάνιση ο Α. Ο. Αυλωναρίου νίκησε το Σάββατο την Ερέτρια με 2-0. Βλέποντας κανείς αυτό το παιχνίδι αναρωτιέται γιατί η ομάδα βρίσκεται χαμηλά στην βαθμολογία. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό το Αυλωνάρι κυριάρχησε απόλυτα στο παιχνίδι και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να τον αμφισβητήσει ούτε μια στιγμή. Ακόμη και όταν χάθηκε το πέναλτι στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν ψυχολογικά δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να ξαναπάρει τον έλεγχο του αγώνα.
Με πάθος ξεκίνησαν οι παίκτες του Αυλωναρίου το παιχνίδι και έδειξαν από την αρχή ότι ήθελαν την νίκη. Παρόλα αυτά ο Απόλλωνας απείλησε πρώτος στο 17ο λεπτό, όταν ο Ρούσος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σούταρε άουτ. Στην επόμενη φάση άνοιξε το σκορ. Ο Σεϊντόπουλος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και ο Παντελής Κοτρόζος με σουτ έκανε το 1-0. Στο 22ο λεπτό, νέο σουτ το Κοτρόζου μπλόκαρε ο Σακής. Στο 33ο λεπτό, ο Σεϊντόπουλος φεύγει στην αντεπίθεση το σουτ που επιχειρεί όμως από πλάγια δεξιά  διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας. Μεγάλη ευκαιρία στο 39ο λεπτό για το Αυλωνάρι, όταν ο Κηρύκος σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή όμως ο Σακής και το κάθετο δοκάρι σώζουν την Ερέτρια. Ένα λεπτό αργότερα σε πάσα του Κοτρόζου η μπάλα βρίσκει το χέρι αμυντικού μέσα στην περιοχή χωρίς ο διαιτητής να καταλογίσει το πέναλτι! Έτσι έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με το Αυλωνάρι να έχει τον πλήρη έλεγχο και να χάνει αρκετές ευκαιρίες. 
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Α. Ο. Αυλωναρίου θα κερδίσει πέναλτι. Στο 48ο λεπτό, ο Παντελής Κοτρόζος ανατρέπεται στην περιοχή από το Φουρμούζη αλλά ο Μακρής θα αστοχήσει στο πέναλτι αφού η μπάλα περνά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Σακή. Η Ερέτρια αντέδρασε αμέσως και στην επόμενη φάση είχε σουτ του Τόρα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Στο 58ο λεπτό, ο Σταματάκος από πλάγια δεξιά σούταρε άουτ. 
Στη συνέχεια και πάλι το Αυλωνάρι πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 76ο λεπτό, έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Παντελής Κοτρόζος μετά από κάθετη πάσα του Βασιλείου βγήκε τετ-α-τετ με τον Σακή αλλά σούταρε πάνω του. Στο 85ο λεπτό, ο Μακρής κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή του Αυλωναρίου έκανε εντυπωσιακή κούρσα μπήκε στην περιοχή της Ερέτριας και κεραυνοβόλησε τον Σακή κάνοντας το 2-0.
Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και οι Αυλωναρίτες πανηγύρισαν μια μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου μέχρι εκείνη τη στιγμή, Απόλλωνα Ερέτριας!
Η σύνθεση του Α. Ο. Α: Κεφάλας, Κηρύκος, Τσαλιαγκός Γ. Σ., Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος(89΄Φραγγής), Μακρής, Τσαλιαγκός Β.(66΄Μανδράκας), Κοτρόζος Π.(77΄Γεωργικόπουλος), Τσαλιαγκός Γ. Ν.

Ήταν η τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου. Το πρωτάθλημα διακόπτεται λόγω των εορτών και ξαναρχίζει το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιανουαρίου. Ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την Ιστιαία.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΤΥΧΙΑ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ; ΣΚΥΡΟΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-0

Την χειρότερη παράδοση εκτός έδρας, στην Α1 κατηγορία σε Α΄ γύρο,  δημιούργησε ο Α. Ο. Αυλωναρίου φέτος, αφού δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη! Σε 7 αγώνες σημείωσε 1 ισοπαλία, 6 ήττες και 0-16 τέρματα. Το ερώτημα βέβαια είναι όταν δημιουργείς τόσες πολλές ευκαιρίες όπως σήμερα στην Σκύρο και δεν σημειώνεις γκολ, οφείλεται σε ατυχία ή ανικανότητα;
Ανοιχτό παιχνίδι με πολλές φάσεις πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τρεις από αυτές και να κερδίζουν με 3-0. Το Αυλωνάρι έφθασε πολλές φορές στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.
Στο 6ο λεπτό, ο Τσαλιαγκός Γ. Ν. σούταρε έξω από την περιοχή λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε, έδιωξε αμυντικός των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Φρυγανά αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 17ο λεπτό, ο Μανωλάκης σούταρε από την μεγάλη περιοχή, ο Κεφάλας απέκρουσε και ο Καραμπίνης έδιωξε κόρνερ. Στο 23ο λεπτό, ο Καραμάνης επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά και πάλι ο Κεφάλας έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα το Αυλωνάρι απάντησε με σουτ του Τσαλιαγκού Β. που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Σκύρου. Στο 33ο λεπτό απευθείας φάουλ του Στεφάνου φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Ο Σεϊντόπουλος ένα λεπτό αργότερα σούταρε από καλή θέση άουτ.
Στο 40ο λεπτό, το Αυλωνάρι χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν το συρτό σουτ του Τσαλιαγκού Β. βρίσκει στη ρίζα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τη Σκύρο όταν ο Καραμάνης στο 48ο λεπτό, σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Από το σημείο αυτό μέχρι και το 70ο λεπτό, ο Α. Ο. Αυλωναρίου άσκησε έντονη πίεση στην εστία της Σκύρου, έχασε πολλές ευκαιρίες δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει. Στο 52ο λεπτό, ο Σεϊντόπουλος  ανατράπηκε από μαρκάρισμα αμυντικού μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής όμως αρνήθηκε το πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Κοτρόζος έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσαλιαγκό Β. που σούταρε άουτ. Την ίδια τύχη είχε επίσης ένα καλό σουτ από τον ίδιο στο 59ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μακρής έβγαλε πολύ καλή πάσα στον Τσαλιαγκό Β. το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 65ο λεπτό, ο Κοτρόζος ξέφυγε από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή λίγο πλάγια αριστερά, το γύρισμα που έκανε δεν βρήκε κανένα από τους συμπαίκτες του, που ήταν μόνοι τους απέναντι στην εστία της Σκύρου με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί και να χαθεί σημαντική ευκαιρία.
Όταν χάνονται τόσες ευκαιρίες από την μία πλευρά τότε πολλές φορές λειτουργεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι σκοράρει η άλλη. Έτσι στο 75ο λεπτό, οι Σκυριανοί κερδίζουν την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή τους και βγαίνουν στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Μανωλάκη που με σουτ στην δεξιά γωνία του Κεφάλα κάνει το 1-0! Το Αυλωνάρι προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως οι γηπεδούχοι οργανώθηκαν στην άμυνα τους και με αντεπιθέσεις κατάφεραν να διευρύνουν το δείκτη του σκορ. Στο 87ο λεπτό, ο Τσαλιαγκός Β. απέναντι στον τερματοφύλακα της Σκύρου δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, οι αμυντικοί έδιωξαν και ο Δαλακλίδης που πήρε την μπάλα τελευταίος στην αντεπίθεση έκανε το 2-0. Σε νέα αντεπίθεση στο 89ο λεπτό, ο Μανωλάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Κανείς δεν πίστευε αυτή την εξέλιξη στο παιχνίδι όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που σκοράρει! Η Σκύρος σημείωσε 3 τέρματα και πήρε μια πολύτιμη και σπουδαία νίκη. Στο Αυλωνάρι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εκτός έδρας αφλογιστία!
Η σύνθεση του Α. Ο. Α: Κεφάλας, Τσαλιαγκός Γ. Σ.(53΄Κοτρόζος Π.), Φραγγής(74΄Τσαπέρος), Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος, Μακρής, Τσαλιαγκός Β., Τσαλιαγκός Γ. Ν., Κυρήκος.

Το επόμενο Σάββατο ο Α. Ο. Αυλωναρίου υποδέχεται στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ", για την τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου τον Απόλλωνα Ερέτριας.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΣΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ! ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 3-1

Η έδρα αποδεικνύετε το καλύτερο όπλο του Α. Ο. Αυλωναρίου, αφού έχει πάρει τους 16 από τους 17 βαθμούς στο φετινό πρωτάθλημα! Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση το Σάββατο νίκησε τον Λήλαντα Βασιλικού με 3-1. Είχε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και σχεδόν δεν απειλήθηκε καθόλου, νίκησε δίκαια και πιο εύκολα από ότι δείχνει το σκορ.
Ο Λήλας είχε την πρώτη φάση του αγώνα όταν σουτ του Αγραφιώτη στο δεξί ''Γ'' του Κεφάλα και ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Αυλωναρίου σε εξαιρετική απόκρουση. Στην φάση αυτή ο Κεφάλας κτύπησε στο δοκάρι και στο ημίχρονο έγινε αλλαγή! Στο 9ο λεπτό, ο Βασιλείου έβγαλε κάθετη πάσα στον Φραγγή στην μεγάλη περιοχή όμως ο Μαντάς έδιωξε με τα πόδια. Στο 35ο λεπτό, άλλη μια κάθετη πάσα του Σεϊντόπουλου στον Μακρή, ο Μαντάς έπεσε στα πόδια του και έδιωξε.
Τέλης Μακρής, μια ακόμα πολύ καλή 
  εμφάνιση και 2 γκολ στο ενεργητικό του!


Ένα λεπτό αργότερα άνοιξε το σκορ. Ο Μακρής επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή, "τρύπησε" τα χέρια του τερματοφύλακα του Λήλαντα και έκανε το 1-0. Ο Λήλας προσπάθησε να απαντήσει με σουτ του Αλεξίου στο 39ο λεπτό, που κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Α. Ο. Αυλωναρίου μπήκε αποφασιστικά για να "κλειδώσει" το ματς. Στο 48ο λεπτό, ο Καραμπίνης με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Τσαλιαγκού Γ.Ν. έκανε το 2-0. Στο 56ο λεπτό, ο Κηρύκος σούταρε από δεξιά ο Μαντάς απέκρουσε ασθενώς και ο Μακρής με νέο σουτ από τη μικρή περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0.
Στο σημείο αυτό φάνηκε ότι το παιχνίδι τελείωσε, όμως ο Λήλας
αντέδρασε και κατάφερε


να μειώσει στο 63ο λεπτό, με τον Αγραφιώτη που έφυγε πίσω από την άμυνα του Αυλωναρίου και πλάσαρε τον Κιούση. Το Αυλωνάρι οργάνωσε καλύτερα την άμυνά του στην συνέχεια και προσπάθησε με αντεπιθέσεις να διευρύνει το σκορ. 
 Δημ. Καραμπίνης (δεξ.) ήταν άψογος στ' αμυντικά του καθήκοντα και σκόρερ του 2ου τέρματος του Αυλωναρίου!
Έχασε ευκαιρίες με τους Μακρή, Κοτρόζο, Σεϊντόπουλο που έφθασαν


πολλές φορές απέναντι στον Μαντά όμως δεν τελείωσαν τις προσπάθειές τους. Αντίθετα ο Λήλας προσπάθησε με μακρινά σουτ να παραβιάσει την εστία του Κιούση χωρίς να τα καταφέρει. Έτσι το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος σκορπώντας ενθουσιασμό στους Αυλωναρίτες για τη νίκη και την πολύ καλή εμφάνιση! Ίσως να ήταν και η καλύτερη στο φετινό πρωτάθλημα. Στην αποστολή συμμετείχαν, ο Μανδράκας που ορκίστηκε  στην Τρίπολη και για πρώτη φορά φέτος, ο αρχηγός Γιάννης Βογιατζής!
Η σύνθεση του Α.Ο. Αυλωναρίου (Βαγγ. Τόγιας): Κεφάλας(λ.τ. 46΄Κιούσης), Τσαλιαγκός Γ. Σ.(87΄ Κοτρόζος Ι), Φραγγής, Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος, Μακρής, Κηρύκος, Κοτρόζος Π.(73΄ Τσαπέρος), Τσαλιαγκός Γ. Ν.











Η ΄΄μεγάλη επιστροφή΄΄ του Αρχηγού Γιάννη Βογιατζή (αριστ.) είναι γεγονός! Επαγγελματικοί λόγοι τον κράτησαν για λίγο καιρό μακριά, όμως επέστρεψε και πολλά αλλάζουν προς το καλύτερο στο Αυλωνάρι... Μια από τις πολύ καλές μεταγραφές του καλοκαιριού, ο Δημ. Μανδράκας (δεξ.), που όμως στρατεύθηκε, τώρα ορκίστηκε και πλέον θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα...

Την επόμενη Κυριακή ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την Σκύρο

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ. ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΕΛΛΑ ΜΕ 3-0.

Ούτε αυτή την φορά δεν κατάφερε ο Α. Ο. Αυλωναρίου να πάρει νίκη εκτός έδρας, αφού έχασε από την Καστέλλα με 3-0. Σε ένα κακό γήπεδο λόγω της βροχής είχε άσχημο ξεκίνημα, αφού βρέθηκε να χάνει στο 18ο λεπτό, με 2-0 και παρά τις προσπάθειες στην συνέχεια δεν μπόρεσε να αλλάξει κάτι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν έντονα στο πρώτο εικοσάλεπτο, άνοιξαν το σκορ στο 7ο λεπτό, με σουτ έξω από την περιοχή του Ράζου, διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 18ο λεπτό, με καρφωτή κεφαλιά του Γιώρου και είχαν και δοκάρι με τον Ζήση. Ο Α. Ο. Αυλωναρίουμπόρεσε προς το τέλος του ημιχρόνου να αντιδράσει αλλά δύο φορές ο Μακρής από ευνοϊκή θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει. Στο 37ο λεπτό, ο τερματοφύλακας της Καστέλλας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε ενώ 4 λεπτά αργότερα ο Μακρής πρόλαβε και πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε δεξιά από το κάθετο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος για το Αυλωνάρι που έχασε ευκαιρίες, αλλά ο Κηρόπουλος σε πολύ καλή μέρα κράτησε το μηδέν. Στο 53ο λεπτό, σε κεφαλιά προς τα πίσω αμυντικού της Καστέλλας πετάχτηκε στο γάμα και έδιωξε ενώ τρία λεπτά αργότερα έκανε την απόκρουση του αγώνα σε καρφωτή κεφαλιά του Σεϊντόπουλου. Στο 71ο λεπτό αποσόβησε γκολ όταν πρόλαβε τον Γιώργο Τσαλιαγκό σε τετ-α-τετ. Η Καστέλλα στο 80ο λεπτό και πάλι από αδράνεια της άμυνας του Αυλωναρίου, τριπλασίασε τα τέρματά της, με τον Ταψή! 
Θα μπορούσε να φύγει με καλύτερο αποτέλεσμα το Αυλωνάρι, όμως τα λάθη στην άμυνα αλλά και η επιθετική αφλογιστία δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Η Καστέλλα έχει πραγματοποιήσει αξιόλογη πορεία στον Α΄ γύρο και βρίσκεται στην 6η θέση με 19 βαθμούς. Το Αυλωνάρι είναι στην 11η θέση με 14 βαθμούς εκ των οποίων μόνο 1 εκτός έδρας!
Η σύνθεση του Α.Ο.Α: Κεφάλας, Γεωργικόπουλος(46΄Κοτρόζος Π.), Φραγγής, Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος, Μακρής(83΄Γιαννακός), Κηρύκος, Τσαλιαγκός Γ.Ν., Κοτρόζος Ι.(75΄Αϊδίνης).

Το Σάββατο στις 3 το απόγευμα ο Α. Ο. Αυλωναρίου υποδέχεται τον Λήλαντα Βασιλικού στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ".