.........

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Επιστολή του Γ.Γ. του ΔΣ Σπύρου Παππά!

Αισθάνομαι την ανάγκη, μετά από 17 χρόνια (τα 12 από την θέση του προέδρου του ΔΣ) αδιάλειπτου ενασχόλησης με τα διοικητικά του Α.Ο.Α, να καταθέσω σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για πρώτη φορά σχετικά με τον σύλλογο.
Το μέσο βέβαια που επιλέγω (σημ.: η επιστολή δημοσιεύθηκε στο facebook) δεν μου είναι ιδιαίτερα προσφιλές, αναγκαζόμαστε όμως όλοι πολλές φορές να συμβιβαζόμαστε με τις ανάγκες των καιρών.
Η ομάδα επιβάλλεται και πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στο ίδιο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο που βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια. Η συνταγή είναι απλή: κορμός από τα δικά μας παιδιά (Βογιατζής, Βασιλείου, Κοτρόζος Παντ. κ.α) και επιλεγμένες προσθήκες 3-4 παικτών με σωστό χαρακτήρα-πρωτίστως-και με ποδοσφαιρικές ικανότητες.Θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα τμήματα υποδομής του συλλόγου τόσο απο άποψης οργάνωσης όσο και σωστού προγραμματισμού, γιατί υπάρχει άμεση συνάρτηση με το μέλλον του σωματείου.
Επίσης επιβάλλεται απο το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ομάδας αλλά και από όλους τους φορείς του χωριού γενικότερα-γιατί όχι και με προσωπική εργασία-να γίνει εξωραϊσμός του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου,καθώς και να ασκηθεί πίεση για την κατασκευή της εξέδρας που έχει δημοπρατηθεί εδώ και 4 χρόνια χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα τίποτα.
Η ομάδα οφείλει και πρέπει να παρουσιάζεται οργανωμένη, πλήρης αθλητικού υλικού, με ασφαλείς μετακινήσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της Εύβοιας, γιατί έτσι επιτάσσει το όνομα και η ιστορία του συλλόγου.
Η εποχή που διαβιούμε είναι πολύ δύσκολη, γι' αυτό πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και εξορθολογισμός των εξόδων. Μέχρι και το τελευταίο ευρώ που δίνει κάποιος απο το υστέρημά του για το καλό της ομάδας, πρέπει να πιάνει τόπο. Επίσης χρειάζεται παρουσία και ενεργή συμμετοχή όλων στις εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις του συλλόγου, γιατί από αυτά τα έσοδα συντηρείται η ομάδα.
Η ομάδα ανέκαθεν ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν ανιδιοτελώς. Γιατί καλή η κριτική, η αμφισβήτηση, οι ατέρμονες συζητήσεις-απόψεις-θεωρήσεις, αλλά όταν φτάνουμε στο δια ταύτα και στην ανάληψη ευθυνών εύκολα βρίσκονται προφάσεις για μη συμμετοχή.
Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το σύλλογο μπορεί να υπήρξε υπέρμετρη επιβάρυνση τόσο προσωπική όσο και οικονομική και ψυχολογική, όμως είναι λίγες, ελάχιστες στιγμές που δεν τις αλλάζεις με τίποτε.
Αυτή είναι όλη η ουσία. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να μην εξαργυρώσεις απ' όλη αυτή τη δραστηριότητα ούτε μια στιγμή, στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία, για ιδιοτελείς σκοπούς.
Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου στην ομάδα και όλα τα παιδιά που με στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια. Την γυναίκα μου, που ανέχεται αυτή μου την ενασχόληση τα 2 τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως τους απλούς ανιδιοτελείς λαϊκούς ανθρώπους που αγαπάνε και στηρίζουνε αυτό το σωματείο. Ποτέ δε μου αρνήθηκαν το παραμικρό, ήταν πάντα δίπλα μου.
Θα συνεχίσω να υπηρετώ το σύλλογο απο τη θέση του ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ, με πολύ διάθεση και μεράκι αφιερώνοντας γι' αυτό όσο χρόνο μου περισσεύει.
Μετά τις αρχαιρεσίες του Μαϊου, του συλλόγου ηγείται ο φίλος και συνεργάτης Δημ. Φραγκούλης. Θα είμαστε όλοι δίπλα του και θα τον στηρίξουμε. Άλλωστε παραλαμβάνει μια ομάδα σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, που χαίρει της καθολικής αποδοχής και εκτίμησης απ' όλη την ποδοσφαιρική Εύβοια. Οφείλει και πρέπει να την κρατήσει ψηλά. Μπορεί να υπάρχει διαφορετική φιλοσοφία αλλά ο σκοπός είναι ο ίδιος. Εγώ ακούγομαι τώρα που φεύγω, ενώ αυτός κάνει αντάρα πριν ακόμα αναλάβει. Στην παρούσα φάση όμως η παρουσία του είναι η μοναδική λύση για το μέλλον της ομάδας, είναι μονόδρομος.
Η ομάδα φέτος γιορτάζει τα 55 χρόνια της ιστορία της. Όλα αυτά τα χρόνια στο χωριό και την ευρύτερη περιοχή προϋπήρχαν, ιδρύθηκαν, απενεργοποιήθηκαν, διαλύθηκαν πάσης φύσεως σύλλογοι και σωματεία. Ο μόνος που άντεξε στο χρόνο είναι ο Α.Ο.Α και ο λόγος είναι απλός: την ομάδα την υπηρέτησαν άνθρωποι ταπεινοί μεν αλλά με μεγάλο ειδικό βάρος και εμβέλεια δε, πραγματικοί ηγέτες. Προεξέχοντας του ιδρυτού Προέδρου και ποδοσφαιρικού μου μέντορα ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΚΗ καθώς και του μεγάλου προέδρου Νίκου Αϊδίνη. Τους ποιοτικούς ανθρώπους τους χαρακτηρίζει η διάρκεια.
Τελειώνοντας σας ζητάω να βοηθήσετε την ομάδα, σας ζητάω να στηρίξετε την ομάδα, σας ζητάω να συσπειρωθείτε όλοι γύρω απο την ομάδα. Ο Α.Ο.Α είναι εδώ, εκπροσωπώντας το χωριό και την ευρύτερη περιοχή με τον καλύτερο τρόπο. Ο Α.Ο.Α είναι εδώ πάντα στην πρωτοπορία, πάντα μπροστά όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στην κοινωνία και τα προβλήματά της.

Με εκτίμηση,

ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: