.........

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Παλάιμαχοι Αυλωναρίου-Απόλλωνα Σμύρνης: …έπαιξαν για σκοπό-ζωής!







Με τις ευχές όλων, σιδερένιος,
κοντά μας Γιώργο!
Φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, για έναν πραγματικά ιερό σκοπό, έγινε το Σάββατο (08-Ιουν.-2019) το απόγευμα στο γήπεδο ΄΄Νίκος Κούκης΄΄ του Αυλωναρίου!
Όλα τα έσοδα του αγώνα διατέθηκαν σ’ ένα παιδί, τον Γιώργο, από την περιοχή της Κύμης, που δίνει μάχη για την ζωή του, έχει κάνει μεταμόσχευση μυελού στην Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται σε αρκετά καλή πορεία, όμως τα έξοδα νοσηλείας είναι μεγάλα και για τον λόγο αυτό έγινε αυτό το παιχνίδι.
Διοργανωτές ήταν ο ΑΟ Αυλωναρίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης και ο Εμπορικός & Επαγγελματικός Σύλλογος Αυλωναρίου.
Αντίπαλες οι ομάδες παλαιμάχων  του ΑΟ Αυλωναρίου, μαζί με παλαίμαχους από την ευρύτερη περιοχή, και η αντίστοιχη του ιστορικού Απόλλωνα Σμύρνης!
Παρέλαση μεγάλων άσων παρελθόντων ετών, που όλοι θαυμάσαμε και χειροκροτήσαμε τόσο στα γήπεδα της Εύβοιας, όσο και στα γήπεδα όλης της χώρας…
Άσοι που τίμησαν τις φανέλες του ΑΟ Αυλωναρίου, του ΑΟ Κύμης, του ΑΟ Χαλκίς, του Νηλέα Νεοχωρίου, του Ταμυναϊκού, του Όλυμπου Γυμνού, απέναντι σε μεγάλες μορφές της θρυλικής ΄΄Ελαφράς Ταξιαρχίας΄΄!
Επικεφαλής της αποστολής του Απόλλωνα Σμύρνη, ο παλιός άσος Βασίλης Μαστρακούλης που είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιμάχων Απόλλωνα Σμύρνης, ο Πέτρος Μπότζος και ο Ηλίας Ράμμος, ήταν αυτοί που κοουτσάρισαν την ομάδα και μαζί τους ο γνωστός μας εδώ στην Χαλκίδα, Γιάννης Γεωργαράς (προπονητής του ΑΟ Χαλκίς επί Βασίλη Ταρνανά) και ο Γιώργος Ξανθόπουλος, μαζί και επίσης παλαίμαχος άσος και δημοσιογράφος, Κώστας Πάσχος, ΄΄παιδί΄΄ των απίθανων μικρών του μεγάλου ΄΄δάσκαλου΄΄ Τζίνα Σιμονόφσκι…
Μαζί με τους παλαίμαχους του Απόλλωνα και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Αυλωναρίτης (από τον Λοφίσκο) Μπάμπης Σαμαράς.
Με τον Απόλλωνα έπαιξαν:
Μάρ. Χαμουζάς, Κώστας Κόκκινος, Κώστας Μίτσης, Νίκος Μίτσης, Θοδωρής Αλέξης, Πάρης Κωνσταντινόπουλος, Γιώργ. Εμμανουήλ, Λευτ. Βελέτζας, Γιώργ. Αθανασιάδης, Τόλης Πικουλίδης, Νίκος Ζουμπατόπουλος, Βασίλ. Ζουμπατόπουλος, Αλέκος Αλεξίου, Πέτρος Χειμάριος, Γιάν. Βαλλίδης, Θοδ. Αθανασόπουλος, Μάκης Ράπτης και ο Τζίμης Νίκας (από τις Πετριές και παίκτης του Ταμυναϊκού).
Με τον ΑΟ Αυλωναρίου, που κοουτσάρισε ο Τάκης Παππάς, έπαιξαν:
Νίκος Κωνσταντίνου, Γιώργος Κοτρόζος, Γιάννης Κοτρόζος, Δημ. Μπούρικας (Όλυμπος Γ.), Ιποκρ. Μωραΐτης, Παναγ. Κότσαρης (Αυλωνάρι-Νεοχώρι), Μπάμπης Αϊδήνης, Χρήστος Τσαούσης, Γιάννης Βογιατζής, Σπύρος Κατσινής, Αντ. Γεωργικόπουλος, Δημ. Καραμπίνης (Αυλωνάρι-ΑΟ Κύμης), Μπάμπης Ξυράφης, Νίκος Κωτσής (ΑΟ Κύμης), Κώστας Κέκης (Νεοχώρι-ΑΟ Κύμης) και ο Γιώργος Μπόκαρης (Μαρμάρι-Αυλωνάρι).
Διαιτήτευσε ο Στράτος Ντούρας με συνεργάτη τον Γιάννη Ντόβολη.


Παρών στο γήπεδο ο παλιός μεγάλος άσος του Ευβοϊκού ποδοσφαίρου, Αυλωναρίτης Αποστόλης Τζώρτζης (φωτό αρστερά)!
Ο άτυχος Γ. Εμμανουήλ
της αναμέτρησης ήταν ο Γιώργος Εμμανουήλ, που σε μια διεκδίκηση της μπάλας, έπαθε εξάρθρωση του αγκώνα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, για αποκατάσταση…
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έγινε ένα ενδιαφέρον και ανοιχτό παιχνίδι, ειδικά στο β’ μέρος (2 ημίχρονα Χ 40’)! Στο α’ μέρος υπήρχαν κάποιες ενδιαφέρουσες φάσεις, με κυριότερη αυτή του 30’  όταν κεραυνός του Λευτ. Βελέτζα τράνταξε το κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων…
Γιάννης Βογιατζής
Στο β’ μέρος, ανέλαβαν δράση τα ΄΄μεγάλα κανόνια΄΄ ο Αυλωναρίτης Γιάννης Βογιατζής (1ος σκόρερ όλων των εποχών της Α’ ΕΠΣΕ) και ο κανονιέρης του Απόλλωνα Γιώργος Αθανασιάδης, που πέτυχαν και οι δύο χατ-τρίκ!!!
*τα γκολ: 42’- 70’-71’ Γιάννης Βαγιατζής, για το Αυλωνάρι και για τον Απόλλωνα, 57’-62’-68’ Γιώργος Αθανασιάδης και 65’ Νίκος Μίτσης!
Τελικό αποτέλεσμα 3-4!
*Αρκετός κόσμος έδωσε το παρόν και δύο ήταν τα χαρακτηριστικά που κυριολεκτικά εντυπωσίασαν και συγκίνησαν όλο τον φίλαθλο κόσμο της περιοχής.
*Το πρώτο ήταν το ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην αποστολή των παλαιμάχων του Απόλλωνα Σμύρνης, συνεισέφεραν οικονομικά στον σκοπό για τον οποίο έγινε ο αγώνας!
ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης 
*Λίγο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού ο αντιπρόεδρος Μπάμπης Σαμαράς, ανέφερε ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, κος Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, ενισχύει τον αγώνα του Γιώργου, με το ποσό των 5.000€, χρήματα που θα κατατεθούν απ’ ευθείας στον λογαριασμό του Γιώργου!
*Μετά το τέλος του αγώνα την αποστολή των παλαιμάχων του Απόλλωνα Σμύρνης, δεξιώθηκαν οι διοργανωτές στην ταβέρνα ΄΄Μουργιές΄΄ στα Χάνια Αυλωναρίου!
*Οι διοργανωτές της όλης εκδήλωσης ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Απόλλωνα Σμύρνης, για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα που τους έγινε αλλά και για την συνεισφορά τους στην οικονομική ενίσχυση του, του νεαρού Γιώργου!
*Επίσης τόσο οι διοργανωτές, όσο και ο φίλαθλος κόσμος της ευρύτερης περιοχής του Αυλωναρίου, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους, αλλά και την ευγνωμοσύνη τους, προς τον κο Παναγιώτη Μονεμβασιώτη, για την ουσιαστική και πολύ μεγάλη προσφορά του! Με την ενέργειά του αυτή ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, έδειξε ότι βάζει τον ανθρώπινο παράγοντα, πάνω από οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα!
*Στην ιστορική ομάδα του Απόλλωνα Σμύρνης, την θρυλική ΄΄Ελαφρά Ταξιαρχία΄΄ όλοι εκεί στην περιοχή της Ανατολικής Εύβοιας, εύχονται να βρεθεί και πάλι εκεί που του αξίζει και του αρμόζει!

***...για ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ από το παιχνίδι ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

***...για το φωτορεποτάζ του βετεράνου άσου του Απόλλωνα Σμύρνης Κώστα Πάσχου,   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: