Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Πάλεψε και άξιζε περισσότερα: ΑΥΛΩΝΑΡΙ - ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 2-3

Το τοπικό ντέρμπι το Σάββατο το απόγευμα, στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" στο Αυλωνάρι, ανάμεσα στον Α. Ο. Αυλωναρίου και τον Ταμυναϊκό, προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας! Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο και παρακολούθησε έναν συναρπαστικό αγώνα ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ταμυναϊκός που βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και έχει πάντα βλέψεις για τον τίτλο και το Αυλωνάρι που αγωνίζεται για να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία της Εύβοιας για 18η συνεχόμενη χρονιά! Ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρίσκονται οι δύο ομάδες ένα τέτοιο παιχνίδι είναι πάντα ντέρμπι!
Μετά από ένα α’ μέρος, που δεν παρουσίασε το κατάλληλο ενδιαφέρον πέρα από δύο καλές στιγμές για τους γηπεδούχους, λίγο πριν την λήξη του οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-1!

Το ξεκίνημα του β’ μέρους, ήταν …εκρηκτικό!
Μέσα σε 6 λεπτά το 0-1 έγινε 2-3! Ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι για να ‘’χτυπήσουν’’ οι φιλοξενούμενοι, με δύο φαρμακερές αντεπιθέσεις και να μειώσουν πάλι οι ‘’κίτρινοι’’ σε 2-3 και να προσπαθήσουν στην συνέχεια για την ανατροπή! Οι παίκτες του Ταμυναϊκού, πρόσεξαν την άμυνά τους και επιχείρησαν με επικίνδυνες αντεπιθέσεις!
Τελικά στο φινάλε του αγώνα, έγινε η φάση για την οποία …ακόμα φωνάζει το Αυλωνάρι, ήταν η ανατροπή του Ξυράφη μέσα στην περιοχή και στην συνέχεια το χέρι του παίκτη του Ταμυναϊκού, όπως μάλιστα φαίνεται από το σχετικό βίντεο!



*οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ:

  • 9’ δυνατό σουτ του Ντραγκότι μέσα από την περιοχή και ο Ζωντός αποκρούει σωτήρια…
  • 13’ πολύ ωραία εκτελεσμένο ψηλοκρεμαστά, φάουλ του Μπασούκου και η μπάλα ελάχιστα πάνω από τα οριζόντιο δοκάρι.
  • 41’ το 0-1! Ο Μπράχα γυρίζει την μπάλα από δεξιά μέσα στην περιοχή και ο Ντόβολης κάνει πάσα στον αμαρκάριστο Τρεπεκλή στην αριστερή πλευρά που ψύχραιμα σκόραρε ανοίγοντας το σκορ!
  • 47’ το 1-1! Ο Μπάρντι σουτάρει, η μπάλα χτυπά στο δοκάρι και φτάνει στον Μπασούκο που με υποδειγματικό πλασέ ισοφαρίζει!
  • 48′ γίνεται το 1-2! Ο Μώρος με την σέντρα φεύγει στην αντεπίθεση μπήκε στην περιοχή και έκανε το 1-2 τιμωρώντας του γηπεδούχους που …ξεχάστηκαν στους πανηγυρισμούς της ισοφάρισης.
  • 50′ το 1-3!  Ο Μώρος βγήκε στην αντεπίθεση από την μεσαία γραμμή, έφθασε στην αντίπαλη περιοχή, ευστόχησε και ανέβασε τον δείκτη στο σκορ στο 1-3.
  • 53′ γίνεται το 2-3! Το παιχνίδι ‘’παίρνει φωτιά’’! άγρια ομορφιά, μετά από φάουλ του Μπασούκου,, ο Ξυράφης με ασύλληπτη κεφαλιά μείωσε σε 2-3 και οι γηπεδούχοι ‘’πήραν τα πάνω τους’’ και αναζήτησαν στην συνέχεια την ανατροπή!.
  • 75’ δυνατό σουτ του Μπάρντι από το ύψος της περιοχής και η μπάλα ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι
  • 76’ το Αυλωνάρι αγγίζει την ισοφάριση όταν ο Ντραγκότι μπήκε στην περιοχή και σούταρε πάνω από τα δοκάρια χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία.
  • 78’ κεραυνός του Κηπιώτη έξω από την περιοχή και ο Ζωντός διώχνει σωτήρια σε κόρνερ!
  • 81΄ σουτ του Σταματάκου από καλή θεση δεξιά στην περιοχή διαγώνια άουτ
  • 82′ αντεπίθεση του Ταμυναϊκού με τον Πομάρες να δίνει κάθετη πάσα στον Μπράχα ο οποίος σούταρε, αλλά ο Κελάι έδιωξε με τα πόδια.
  • 90′ η επίμαχη φάση: Ο Μαστροκώστας εκτελεί φάουλ από αριστερά στέλνει  την μπάλα στην μεγάλη περιοχή και ο Ξυράφης την στιγμή που σηκώνεται για κεφαλιά σπρώχνεται με το χέρι από τον Μανδράκα και ανατρέπεται, στην συνέχεια η μπάλα χτυπά καθαρά στο απλωμένο χέρι του παίκτη του Ταμυναϊκού, όμως ο διαιτητής Χουλιαράς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Η φάση αυτή ξεσήκωσε τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των ανθρώπων του Αυλωναρίου!

Διαιτητής: Δημήτρης Χουλιαράς, βοηθοί: Κώστας Τζοτζόλης-Γιάννης Ιωάννου.

 

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης. Μπασούκος): Κελάι, Μαστροκώστας, Μπρεγκανάκου, Ξυράφης, Πιλάτης, Κηπιώτης, Σολλάκου (18′ λ.τ. Μπάρντι), Κατσούλας (74′ Μάλλιος), Γλυκός (86′ Χαϊράνι), Δ. Μπασούκος, Ντραγκότι (86′ Κοκκάλας).

 

ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Βαγγ. Ντόβολης): Ζωντός, Πόγκας, Τσολάκος (71′ λ.τ. Καρατζάς), Τάκο, Αναστασίου, Ποδαράς (62′ Γ. Πέππας), Τρεπεκλής (80′ Σταματούκος), Γ. Ντόβολης (80′ Αντζέλι), Μπράχα, Μώρος (80′ Πομάρες), Μανδράκας.

 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου