.........

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Νίκος Κούκης: …δεν τον ξεχνάμε! Τον σεβόμαστε, τον αγαπάμε και τον τιμάμε!


Αυλωνάρι: 5ο Τουρνουά ‘’Ν. Κούκης’’
Νίκος Κούκης: …δεν τον ξεχνάμε! Τον σεβόμαστε, τον αγαπάμε και τον τιμάμε!                                                                                               Ο Νηλέας Νεοχωρίου νικητής!
 Όταν το 1955, ο Νίκος Κούκης επέστρεφε από τον Πειραιά, στο Αυλωνάρι, είχε ‘’μπολιαστεί’’ με το ποδόσφαιρο, παίζοντας στις ομάδες του Εθνικού Πειραιά…
Έτσι ξεκίνησε δειλά-δειλά, να φέρει, στην ‘’παρθένα’’ μέχρι τότε Νοτιοκεντρική Εύβοια, λατρεία της ‘’στρογγυλής θεάς’’! Μέσα σε δύο χρόνια έφτιαξε και επίσημα, τον ΑΟ Αυλωναρίου, το 1957, ‘’συνομήλικο’’ του Λήλαντα Βασιλικού! Χρόνο με τον χρόνο,  ο ‘’σπόρος’’ που έσπειρε ο Νίκος Κούκης, βλάστησε και οι ομάδες δημιουργούντο η μία μετά την άλλη…
Πόλος έλξης ο ΑΟ Αυλωναρίου! Το γήπεδο Αυλωναρίου, υποδέχθηκε για πολλά χρόνια, παιδιά από το Μονόδρι μέχρι την Κονίστρα, το Οριό και το Πυργί, την Οκτωνιά και την Αχλαδερή, το Μαντράκι και το Νεοχώρι, τα Λέπουρα, τα Κριεζά, τα Ζάρκα και τις Πετριές, παιδιά που για δεκαετίες τίμησαν και τιμούν την κιτρινόμαυρη φανέλα!
Ήταν και είμαστε όλοι ‘’…τα παιδιά του μπάρμπα-Νίκου του Κούκη’’, δεν υπάρχει άνθρωπος σε όλη αυτή την περιοχή, που να μην έχει να πει έναν καλό λόγο για τον ιδρυτή του ΑΟ Αυλωναρίου…
Ο ΑΟ Αυλωναρίου, δραστηριοποιείται ασταμάτητα από το 1957, συμμετέχοντας σε όλες τις διοργανώσεις των πρωταθλημάτων και των Κυπέλλων της Εύβοιας, τόσο στο χωριό όσο και στην ευρύτερη περιοχή, είναι ο μοναδικός μαζικός φορέας, που για 55 ολόκληρα χρόνια, είναι στο προσκήνιο και δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να λειτουργεί, προσφέροντας στο ποδόσφαιρο και στην τοπική κοινωνία γενικότερα.
Το ευχάριστο και ενθαρρυντικό, τα τελευταία χρόνια, είναι  η ίδρυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων του Αυλωναρίου, που με μέλη του συμμετέχει ενεργά στην Διοίκηση της ομάδας, ενώ η βοήθεια μεταξύ των δύο Συλλόγων είναι αμφίδρομη, σε όλες σχεδόν τις εκδηλώσεις, κάτι που γεμίζει με ελπίδα για το μέλλον τόσο της ομάδας, όσο και του Συλλόγου των Νέων. ---ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ του ΤΟΥΡΝΟΥΑ...

Η Διοίκηση του ΑΟ Αυλωναρίου, τιμώντας τον μεγάλο αυτό εργάτη του ποδοσφαίρου, τον μοναδικό Νίκο Κούκη, καθιέρωσε πριν από 5 χρόνια, στο ξεκίνημα κάθε νέας αγωνιστικής περιόδου, το ποδοσφαιρικό τουρνουά, που φέρει το όνομα του ιδρυτή της ομάδας μας. Στην προσπάθεια αυτή συμπαραστάτης και ο γειτονικός Νηλέας Νεοχωρίου, ενώ συμμετέχει και ο εκάστοτε πρωταθλητής της Α.1 ΕΠΣ Εύβοιας.
Έτσι στο φετινό τουρνουά, που ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εκτός από τις ομάδες του ΑΟ Αυλωναρίου και του Νηλέα Νεοχωρίου, πήρε μέρος  και ο πρωταθλητής Εύβοιας Ευβοϊκός Αγ. Νικολάου.
Χωρίς αμφιβολία οι ομάδες είναι στο ξεκίνημά τους και οπωσδήποτε, το τουρνουά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν οι προπονητές, παίκτες, τακτικές και άλλα πράγματα, πολύτιμα για την συνέχεια.
Στο φετινό τουρνουά νικήτρια ήταν η ομάδα του Νηλέα Νεοχωρίου, που παρουσιάστηκε, νεανική σφριγηλή, με πολύ καλή ομοιογένεια ομάδα (δεν έχουν αλλάξει πολλά, από την περασμένη περίοδο), νικώντας και τους δύο αντιπάλους της.
Τ’ αποτελέσματα: ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ-ΝΕΟΧΩΡΙ 0-1 (1’ αυτογκολ Γ. Σ. Τσαλιαγκός)
                                  ΝΕΟΧΩΡΙ-ΕΥΒΟΪΚΟΣ Αγ. Νικολάου 2-1 (25’ Γκούμας 1-0, 35’ Μπασούκος 1-1, 41’ Μυτάφης 2-1)
                                  ΕΥΒΟΪΚΟΣ Αγ. Νικολάου- ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (16’ Ταυλαρίδης)
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ:
---ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιώργος Τζόκας): Κιούσης, Τσαπέρος, Κάργας, Καραμπίνης, Γ.Σ. Τσαλιαγκός, Μακρής, Φλώρος, Μπρεγκανάκου, Αϊδήνης, Π. Κοτρόζος, Ι. Κοτρόζος, Μαρούλης, Κόσυφας, Γκιόκας, και Κεφαλάς, Παππάς, Φρυγανάς, Γ. Ν. Τσαλιαγκός, Χριστοδουλόπουλος, Σεϊντόπουλος, Βογιατζής, Λαθουράς, Συλβέστρος.
---ΝΗΛΕΑΣ Νεοχωρίου (Αργ. Μαστραγγελής): Γ. Κότσαρης, Α. Μπονός, Στ. Ε. Σαμαράς, Σ. Κότσαρης, Γ. Ζωντός, Α. Καρλής, Μαστροκώστας, Πόγκας, Γκούμας, Φραγγής και Κ. Κότσαρης, Σ. Β. Σαμαράς, Μούντριχας, Ζέρβας, Π. Βογιατζής , Γ, Κότσαρης, Πούρης, Μυτάφης.
---ΕΥΒΟΪΚΟΣ Αγ. Νικολάου (Γιάν. Καρβέλης): Γιουργούσης, Β. Κολιόπουλος, Κεχαγιάς, Αυλωνίτης, Τηλ. Γιάνναλος, Νόνας, Ρωμανός, Παπίλας, Τριανταφύλλου, Μπασούκος, Νάτσης και Αγγελάκης, Τζάνος, Κούτρας, Αντ. Γιάνναλος, Τσούτης, Λύκος, Κ. Κολιόπουλος και 3 παίκτες υπό δοκιμή.
Διαιτήτευσαν οι Στρ. Ντούρας, Κ. Παπακωνσταντίνου και Γ. Καλούδης.
Στην νικήτρια απενεμήθη κύπελλο και στους ποδοσφαιριστές των τριών ομάδων αναμνηστικά μετάλλια.

Ο ΑΟ Αυλωναρίου, ευχαριστεί τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους παράγοντες, τους εκπροσώπους του Δήμου και κύρια τους φιλάθλους που τίμησαν με την παρουσία τους το 5ο Τουρνουά ‘’Νίκος Κούκης’’.

---ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ:






























































Δεν υπάρχουν σχόλια: