.........

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

ΣΟΚ! ...''έφυγε'' ο Νικολός Αϊδήνης!

Σαν κεραυνός έπεσε χθες αργά το βράδυ, της Τρίτης (05-Ιουλ.) στο Αυλωνάρι, η είδηση πως, εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα έφυγε από την ζωή, ο Νικολός Αϊδήνης, ο άνθρωπος με την χρυσή καρδιά, ο κουλτουριάρης ποδοσφαιράνθρωπος... Ο Νικόλας βρισκόταν, την Τρίτη το απόγευμα στο περιβόλι του, όπου ένιωσε μια αδιαθεσία, επέστρεψε σπίτι και η ανεψιά του τον πήγε αμέσως στο Νοσοκομείο της Κύμης, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών τελικά, κατέληξε...! Δυστυχώς η καρδιά του τον πρόδωσε, το θηρίο ''γονάτισε'' και έκανε το χωριό μας, την οικογένειά του, τους φίλους του, αλλά και την οικογένεια του αγαπημένου του ΑΟ Αυλωναρίου, πολύ πιο φτωχές...!
Ο Νικολός Αϊδήνης, στην Ταβερνούλα-καφενείο, που διατηρούσε για πολλά χρόνια, την θρυλική ΄΄Ζούγκλα΄΄! (φωτό: AVLONARI,such a lovely place.)
 Η κηδεία του 58χρονου Νικόλα έγινε χθες, Τετάρτη το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό, του ΄΄γείτονά΄΄ του όπως έλεγε, Αγίου Νικολάου... Και ήταν όλοι εκεί αποτίοντας ύστατο φόρο τιμής στον καλό τους φίλο, το ΄΄γελαστό παιδί΄΄ όπως εύστοχα τον χαρακτήρισε ο γιατρός Δημήτρης Σγούρος!
 ***Έγραψε και το μεταφέρουμε αυτούσιο, ο γιατρός  και εκδότης του πολιτιστικού περιοδικού ''το Ρόπτρο'', Δημήτρης Σγούρος:
Νίκος Αϊδίνης
Στερνό αντίο στο γελαστό παιδί.
Για ένα φίλο που έφυγε αδόκητα στο έμπα του Ιούλη. Το γελαστό παιδί με τις ευφυείς στιγμές, τις διεισδυτικές σκέψεις, τους μικρούς ηρωισμούς και τις μεγάλες αποφάσεις. Το Νικολό των παιδικών μας χρόνων και των εφηβικών αναζητήσεων. Το Νικολό της αριστερής παρόρμησης και της ποδοσφαιρικής κουλτούρας.
Καλό ταξίδι φίλε Νίκο...
Ο Νικολός Αίδήνης σε πανηγύρι της
ομάδας μας,
με την αγαπημένη του τραγουδίστρια
Ελένη Λεγάκη...

(φωτό: 2008-Δυνατά & Αθλητικά).
Ο Νικολός (όπως του άρεσε να τον λέμε) Αϊδήνης, βέρος και ιδεολόγος ποδοσφαιράνθρωπος, υπηρέτησε από παιδί, σαν ποδοσφαιριστής (όποτε χρειαζόταν), στην συνέχεια σαν παράγοντας και για μια 7ετία (1985-1992) σαν πρόεδρος, τον αγαπημένο του ΑΟ Αυλωναρίου, ενώ δεν έλειψε ποτέ από το γήπεδο και τις όποιες εκδηλώσεις της ομάδας, μέχρι την τελευταία του πνοή...!
Ένας πιστός εργάτης, του ΑΟΑ...
και ένα από τα αγαπημένα ΄΄παιδιά΄΄ του αλησμόνητου ιδρυτή της ομάδας Νίκου Κούκη...
...σε πανηγύρι της ομάδας και πάλι, το 2013,
στην ΚεντρικήΠλατεία του Αυλωναρίου,
με την Λίτσα Ντούνα,
τον Τάκη Παππά και τον Γιάννη Κοτρόζο...

(φωτό: 2008-Δυνατά & Αθλητικά)
Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του αείμνηστου πρόεδρού μας μπάρμπα-Νίκου Κούκη, όταν είχε αναλάβει, ο Νικολός την προεδρία, του λέγαμε λοιπόν: ''...μπάρμπα-Νίκο, ο Νικολός σου μοιάζει...'' (εννοώντας την αγάπη και το πάθος για την ομάδα μας) και η απάντηση, πνευματώδης όπως πάντα: ''...ρε τι μου μοιάζει; Φτυστός είναι...''!


Νικολό Αϊδήνη καλέ μας φίλε, 
ας είναι ελαφρύ το χώμα του χωριού μας που τόσο αγάπησες και πιστά υπηρέτησες, που σε σκέπασε... Σίγουρα εκεί που πήγες ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ, καθώς εκεί σε ''υποδέχθηκαν'' ο αλησμόνητος πρόεδρός μας Νίκος Κούκης, ο αξέχαστος Τάσος Μακρυνικόλας (ο αγαπημένος μας ''Μπακούρος''), ο Παυλάρας ο Μάστορης (μας ''έφυγε'' και αυτός πρόωρα πριν λίγες μέρες), ο Γιώργης ο Ποθητάκης (''Σάντος''), ο Ντίνος Παπαγεωργίου (''Ακρίδας''), ο Μήτσος ο Τσαπατσάρης, ο Κωστάκης Παπαθανασίου, ο γιατρός μας Νίκος Ποθητάκης, ο Βαγγέλης Φραγκούλης (το ''θερίο'') και πολλοί ακόμα από την μεγάλη οικογένεια του ΑΟ Αυλωναρίου, που έχουν ''μετακομίσει'' στην γειτονιά των Αγγέλων...
ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΑΞΕΧΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: