.........

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΝΙΚΗ ΜΕ ΡΕΚΟΡ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 3-1

Την νίκη απέναντι σε μια ιστορική ομάδα που πριν δύο χρόνια είχε παίξει στην Β΄ Εθνική κατηγορία σημείωσε το Σάββατο το απόγευμα ο Α. Ο. Αυλωναρίου. Επικράτησε με 3-1 στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" του Ηρακλή Ψαχνών και κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ βαθμών στην Α΄ κατηγορία της Εύβοιας, φθάνοντας τους 47, ξεπερνώντας έτσι τους 46 της περιόδου 2007-08! 
Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις στο παιχνίδι με τον Α. Ο. Αυλωναρίου να είναι περισσότερο αποτελεσματικός, στις τέσσερις κλασικές ευκαιρίες, σημείωσε 3 γκολ και έτσι έφθασε στην νίκη. 
Μόλις δύο αξιόλογα σουτ έγιναν στο πρώτο εικοσάλεπτο. Στο 10ο λεπτό, ο Στούπας από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζαβάρα ενώ αντίστοιχα το ίδιο έκανε ο Ζαχαριάς δέκα λεπτά αργότερα απέναντι στον Μώρο.
Στο 24ο λεπτό, ο Δαφνής από αριστερά έβγαλε υπέροχη πάσα στον Βασίλη Τσαλιαγκό που από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής με απευθείας σουτ άνοιξε το σκορ.
Στο 32ο λεπτό, ο Γιώργος Καρλής έκανε κάθετη πάσα στην δεξιά πλευρά της μικρής περιοχής στον Τσαλιαγκό που σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Στο 43ο λεπτό, ο Ηρακλής δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία όταν ο Δούλος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Μπελίτσος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τζαβάρα.
Στο 45ο λεπτό, ο Μπασούκος έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, από το ύψος της μεγάλης περιοχής γύρισε την μπάλα παράλληλα προς το τέρμα και ο Thomas που ακολούθησε την φάση με πλασέ την έστειλε στα δίκτυα σημειώνοντας το 2-0.
Ο Ηρακλής ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη και προσπάθησε να μειώσει το σκορ όμως δεν ευτύχησε στις δύο φάσεις που δημιούργησε για κάτι καλό.
Στο 54ο λεπτό, ο Σκριβάνος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά όμως την κεφαλιά του Τσούμαρη μπλόκαρε ο Τζαβάρας. 
Στο 57ο λεπτό, ο Μαρίνος σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 68ο λεπτό, στην πρώτη σημαντική ευκαιρία του Αυλωναρίου στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπασούκος εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Παπίλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την μικρή περιοχή και ο Ηλίας Παππάς με νέα κεφαλιά σημείωσε το 3-0.
Στο 83ο λεπτό, ο Γκούρλας με ατομική ενέργεια από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε τον Τζαβάρα και μείωσε σε 3-1.
Στο 85ο λεπτό, ο Ηρακλής Ψαχνών έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει δεύτερο γκολ όταν μετά από κόρνερ του Δούλου, ο Γκούρλας με κεφαλιά από πολύ κοντά στο τέρμα ανάγκασε τον Τζαβάρα να διώξει με τα πόδια πριν η μπάλα περάσει την γραμμή και στην συνέχεια ο Παππάς την έστειλε κόρνερ.
Ο Α. Ο. Αυλωναρίου συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας της Εύβοιας σημείωσε μια σημαντική νίκη κάνοντας ρεκόρ βαθμών στην ιστορία του και βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας. Μετά από 12 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Α΄ κατηγορία διεκδικεί να σπάσει και το ρεκόρ καλύτερης θέσης που έχει από την περίοδο 2008-09 όταν κατέλαβε την 6η με 42 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο 1979-80, με πρόεδρο τον αείμνηστο ιδρυτή της ομάδας Νίκο Κούκη, ο Α. Ο. Αυλωναρίου τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ταμυναϊκό με 28 βαθμούς σε 22 αγώνες που θα ήταν 42 με το τωρινό σύστημα (3-1-0)!
Η σύνθεση του Α. Ο. Αυλωναρίου: Τζαβάρας, Ιωαννίδης, Δαφνής, Παππάς, Κόκκος, Παπίλας, Μπασούκος, Ζαχαριάς(80΄Περιβολάρης), Τσαλιαγκός(89΄Χουχούμης), Καρλής Γιωργ.(70΄Βασιλείου), Thomas(90΄Φραγγής).
Την επόμενη αγωνιστική ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την Καστέλα.  















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: