Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Ισόπαλο το τοπικό ντέρμπι: ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΥΛΩΝΑΡΙ 2-2

Στο γήπεδο των Κριεζών (το χρησιμοποιεί ο Νηλέας λόγω εργασιών σε αυτό του Νεοχωρίου), πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το τοπικό ντέρμπι, για την 17η αγωνιστική, μεταξύ του Νηλέα Νεοχωρίου και του Α. Ο. Αυλωναρίου. Το παιχνίδι είχε δραματικό σασπένς, εναλλαγές στο σκορ, δύναμη και πάθος  και έληξε ισόπαλο 2-2!
Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στο Αυλωνάρι, που ήταν σαφώς καλύτερο, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προηγήθηκε στο σκορ ενώ παράλληλα έχασε 4 τουλάχιστον κλασικές ευκαιρίες για να ‘’καθαρίσει’’ την υπόθεση νίκη! Και όπως συμβαίνει αρκετές φορές λειτούργησε ο ‘’νόμος του ποδοσφαίρου’’ και στην εκπνοή του ημιχρόνου, έγινε το 1-1, όταν στην μοναδική αξιόλογη αντεπίθεση τους οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και ισοφάρισαν!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε! Ο Νηλέας μπήκε πιο δυνατά και ήταν πιο ουσιαστικός στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί με  2-1! Ο Α. Ο. Αυλωναρίου μπροστά στο φάσμα της ήττας, ανέκαμψε και πίεσε στα τελευταία λεπτά και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού ισοφάρισε 2-2! 
Και οι δύο ομάδες διαμαρτυρήθηκαν για  κάποιες από τις αποφάσεις του διαιτητή Κ. Γκάτσου!
Οι γηπεδούχοι, διαμαρτυρήθηκαν για την αποβολή του Σμπιλήρη καθώς και αυτές με την λήξη του αγώνα, ενώ οι φιλοξενούμενοι για το πέναλτι της ισοφάρισης του Νηλέα και για ακυρωθέν γκολ του Δ. Μπασούκου…

 Φάσεις και γκολ:

  • 10’ Σουτ του Γλυκού από αριστερά ο Πρ. Μπασινάς απομάκρυνε και στην επαναφορά της μπάλας, σουτ του Ντραγκοτι πέρασε λίγο άουτ.
  • 17’ Ο Ξυράφης από αριστερά επιχείρησε την σέντρα ο Μπασινάς απέκρουσε, η μπάλα έφθασε στον Κοκκάλα που σούταρε από πολύ ευνοϊκή θέση και πάλι όμως ο τερματοφύλακας του Νηλέα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
  • 21’ 0-1 ΓΚΟΟΛ! Ο Χ. Μαστροκωστας εκτέλεσε το κόρνερ, σύγχυση στα καρέ των γηπεδούχων και ο Κοκκάλας με πλασέ άνοιξε το σκορ.
  • 25’ Ο Σολλάκου έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Γλυκός που βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στην απέναντι πλευρά, σούταρε και μετά από κόντρα σε αμυντικό κατέληξε κόρνερ.
  • 43’ Ο Κοκκάλας κάνει ωραία ατομική ενέργεια φτάνει στην γραμμή της περιοχής κάνει ένα δυνατό σουτ, ο Πρ. Μπασινάς, διώχνει εντυπωσιακά, το νέο σουτ από τον Ντραγκοτι πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι…
  • 45’ 1-1 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Αν. Μαστροκώστας μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και στην γραμμή του άουτ δέχεται το μαρκάρισμα από τον Κηπιώτη, πέφτει στο έδαφος ο διαιτητής Γκάτσος δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ενγιερουμ εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1.
  • 68’ Ο Σπανός από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε με τον Κελαι να διώχνει σε κόρνερ.
  • 69’ 2-1 ΓΚΟΟΟΛ! Ο Σακκής εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ή μπάλα έφτασε στην μικρή περιοχή και ο Γιαγκινης με κοντινό σουτ την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 2-1.
  • 73’ Σουτ του Σακκη έξω από την περιοχή ο Κελαι μπλόκαρε.
  • 78’ Το Αυλωναρι σημειώνει γκολ με τον Μπασούκο που ακυρώνεται ως οφσάιντ.
  • 84’ Ο Ντραγκοτι προσπαθεί να μπει στην περιοχή με τον Σμπιλήρη να τον ανατρέπει λίγα εκατοστά πριν την γραμμή, ο διαιτητής Γκάτσος, καταλογίζει το φάουλ και αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Νεοχωρίου.
  • 85’ Εκτέλεση του φάουλ από τον Ντραγκότι διώχνει σε κόρνερ ο Πρ. Μπασίνας
  • 94’ 2-2 ΓΚΟΟΟΛ! Σουτ του Μπασούκου η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Αν. Μαστροκωστα, μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Γκάτσος, αμέσως καταλογίζει πέναλτι, ο Ντραγκοτι εκτελεί εύστοχα και ισοφαρίζει σε 2-2.
    Αποβλήθηκε  από τον πάγκο, για ανάρμοστη συμπεριφορά στον βοηθό, ο Σαμαράς, και μετά το τέλος του αγώνα ο Τάσος  Μαστροκώστας με 2η κίτρινη για διαμαρτυρία.!

Είχε πολύ δύσκολο έργο ο διαιτητής Κώστας Γκάτσος, που είχε συνεργάτες τους Περικλή Δελχά και Γιάννη Σπανό.

 

ΝΗΛΕΑΣ Νεοχωριου (Παναγιώτης Κοντογιάννης): Πρ. Μπασινάς, Κων. Κότσαρης, Σακκής , Σμπιλήρης , Γιωρ. Κότσαρης Γ (75’ Κέκης), Αν. Μαστροκώστας, Μπ. Κελάι(81’ Δημολιάνης), Μαρ. Μαστροκώστας, Φαμπιάν (55’ Σπανός), Ενγιερούμ , Γιαγκίνης

 

Α. Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος): Μπρ. Κελάι,  Χαρ. Μαστροκώστας, Ξυράφης, Τριανταφύλλου (61’ Μπασούκος), Πιλάτης, Κηπιώτης, Σολάκου (61’ Χαϊράνι, 83’ Γκιούλι), Μάλλιος (λτ 15’ Μπάρντι, 61’ Μπρεγκανάκου), Κοκκάλας, Ντραγκότι, Γλυκός.

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου