Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Κοίταξε στα μάτια έναν ανώτερο αντίπαλο: ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ 1-2

ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΔΥΝΑΤΑ&ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με 1-2 επικράτησε εκτός έδρας ο Αμαρυνθιακός του Αυλωναρίου στο γήπεδο “Νίκος Κούκης” και βρίσκεται στο -4 με ένα όμως παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Αρτάκη.

Η ομάδα του Θανάση Μεθενίτη χρειάστηκε την εκτελεστική δεινότητα “δις” του Δημητρη Βεζυρτζόγλου για να κάμψει την σθεναρή αντίσταση των γηπεδούχων που κατέθεσαν τα πάντα στο γήπεδο για να πάρουν βαθμό η βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα είχαν την υπεροχή και την κυκλοφορία της μπάλας αλλά τους ήταν πολύ δύσκολο να διασπάσουν την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα της ομάδας του Γιάννη Μπασούκου, και να νικήσουν το εξαιρετικό τερματοφύλακα Μπρούνο Κελάι που ήταν σε πολύ καλή μέρα.

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν στο γήπεδο έτοιμοι ψυχολογικά και σωματικά απέναντι σε ένα ανώτερο αντίπαλο και αν ήταν λίγο ποιο τυχεροί και αποτελεσματικοί θα έκαναν την “ζημιά” στους φιλόδοξους φιλοξενούμενους.

Ο Αμαρυνθιακός προηγήθηκε στο 11′ λεπτό μετά από γύρισμα του Νικου Σταματάκου, ο Βεζυρτζόγλου έκανε το 0-1 “παγώνοντας” το Νικο Κούκης.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω χωρίς να αλλάξουν τακτική πάντα με αμυντικούς προσανατολισμούς έψαχναν την φάση που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι, είτε από κόντρα επίθεση είτε από στατική φάση.

Όσο ο Αμαρυνθιακός είχε την φλύαρη υπεροχή τόσο το Αυλωνάρι ξεθάρρευε σιγά σιγά και σε μία τέτοια φάση στο 30′ ο Μπάμπης Μαστροκώστας εκτέλεσε φάουλ αμυντικοί και ο τερματοφύλακας Φαλαγγίτης δεν έκαναν τα καλύτερα μαρκαρίσματα και εκτίμηση της φάσης και ο “Μπεργκ των Φτωχών” Γιώργος Κοκκάλας, έκανε το 1-1 πανηγυρίζοντας με τον γνωστό του τρόπο.

To πρώτο ημίχρονο έληξε με τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν την πίεση προς την εστία του Κελάι και τους γηπεδούχους να αντέχουν σε αυτή και το σκορ ισοπαλο σε 1-1.

Στο β’ ημίχρονο ο Αμαρυνθιακός ανέβασε απόδοση και ο Θανάσης Μεθενίτης ανακάτεψε στην τράπουλα βάζοντας στον αγώνα τους Κοτρογιάννη και Κοτόφ στην θέση του Σελίμ Μυρτέζα και του Παναγιώτη Τσούτση, ο γυμνιώτης μεσοεπιθετικός “έπιασε” αμέσως δουλειά όπως και ο Μολδαβός ακραίος μεσοεπιθετικός που έδειξε ότι έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας με την μία.

Οι γηπεδούχοι παραλίγο να κάνουν την ζημιά στο 64′ κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Γλυκό να πιάνει το γυριστό και την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γιώργου Φαλαγγίτη.

Στο 70′ φάουλ έξω από την περιοχή του Ηλία Δημου έδιωξε εντυπωσιακά ο Κελάι με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο 81′ ήρθε η λύτρωση για τον Αμαρυνθικό μετά από φάουλ που πέρασε ανεκμετάλλευτο ο Βεσέλι γύρισε στην περιοχή, ο Δήμου έπιασε την κεφαλιά/πάσα και ο  Δημήτρης Βεζυρτζόγλου σε πρώτο χρόνο με ψηλοκρεμαστό ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2 για τον Αμαρυνθιακό βάζοντας τις καρδίες στην θέση όλου του “οργανισμού των Αμαρυνθίων”.

Οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να πάθουν το καρδιακό επεισόδιο στο 86′ όταν ο Κοκκαλάς πρώτα και μετά ο Κατσούλας ανάγκασαν τον Γιώργο Φαλαγγίτη να αποκρούσει και με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού να παραχωρήσει κόρνερ κρατώντας το πολύτιμο 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Η τελευταία φάση ανήκει στον Αμαρυνθιακό μετά από κόρνερ και άστοχη έξοδο του Κελάι, ο Δημου αιφνιδιάστηκε και η κεφαλιά του προ κενής εστίας πέρασε άουτ.

Το αγώνα σφύριξε με επιτυχία ο Δημητρης Χουλιαράς με συνεργάτες τους Δαυίδ Πριόνα και Αντώνη Νικολάου που βοήθησαν το ρέφερι στο έργο του.

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Γιάννη Αγριόδημου που έφυγε από την ζωή πριν δύο χρόνια

Αυλωνάρι(Γ.Μπασούκος):Κελάι, Σολάκου, Ανδρέου, Τριανταφύλλου, Πιλάτης, Κηπιώτης, Κατσούλας, Μαστροκώστας, Κοκκάλας, Δ. Μπασούκος (90′ Μπάρντι), Γλυκός.

Αμαρυνθιακός(Θ.Μεθενιτης): Φαλαγγίτης, Π. Τσούτσης (60′ Κοτρογιάννης), Μπαλαμπάνης, Τσολάκος, Σ. Μυρτέζα(60’Κοτοφ), Βεσέλι, Σταματάκος (71′ Τσάλας), Τύρπος , Βεζιρτζόγλου (83′ Π. Λ. Σκριβάνος), Δήμου, Σκαθαρούδης (83′ Π. Δ. Σκριβάνος).



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου