.........

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 3-1 ΤΟΝ Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της, σημείωσε την Κυριακή το απόγευμα, στο Αυλωνάρι η ομάδα μας. Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση επιβλήθηκε με 3-1 του πρωτοπόρου της βαθμολογίας Α. Ο. Χαλκίς. Με ηγέτη τον αρχηγό Γιάννη Βογιατζή, πού πέτυχε χακ-τρικ και όλους τους ποδοσφαιριστές μας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, επικράτησαν δίκαια των φιλοξενουμένων, αποσπώντας τον θαυμασμό όσων παρακολούθησαν τον αγώνα. Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια, ακόμη και των ανθρώπων της Χαλκίδας, που αναρωτιόνταν πως είναι δυνατόν το Αυλωνάρι να κινδυνεύει να πέσει. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις και στις δύο εστίες και τελικά επικράτησε η ομάδα μας που πίστεψε περισσότερο στη νίκη. Μετά τα τελευταία  ατυχή αποτελέσματα και το φάσμα του υποβιβασμού να πλανάται πάνω από το Αυλωνάρι, όλοι κατάλαβαν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια βαθμολογικών απωλειών. Αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές μας να παίζουν με πάθος, και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους. Στο 5ο λεπτό χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για την ομάδα μας με τον Βογιατζή να επιχειρεί σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και να στέλνει τη μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Μόνου. Στο 30ο λεπτό ο αρχηγός "κτύπησε" για πρώτη φορά, μετά από έξοχη πάσα του Ρέτσα, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με ωραίο συρτό σουτ. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Χαλκιδαίοι ήρθε το δεύτερο γκολ στο 35ο λεπτό. Ο Βασίλης Αναστασίου με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Βογιατζή μέσα στη περιοχή που με ωραία προσποίηση απέφυγε δύο αμυντικούς και πλάσαρε τον αντίπαλο τερματοφύλακα γράφοντας το 2-0. Έτσι τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τη Χαλκίδα να χάνει τη μεγάλη ευκαιρία και να απειλεί ουσιαστικά το Αυλωνάρι. 
 Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά με σκοπό να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Στο πρώτο δεκάλεπτο έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με κεφαλιά του Τσούτη στο 57ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο και με τη μορφή που είχε πάρει ο αγώνας, θα πίστευε κανείς ότι η Χαλκίδα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι. Όμως ο αρχηγός δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρέτσας εκτέλεσε κόρνερ ο Βογιατζής πρόλαβε τους αμυντικούς και με τακουνάκι έστειλε για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μόνου. Στη συνέχεια του αγώνα η ομάδα μας έλεγξε το ρυθμό και στις αντεπιθέσεις έχασε ακόμη δύο σημαντικές ευκαιρίες  με τον Βογιατζή και τον Κοτρόζο να αστοχούν από πολύ καλή θέση για γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της συνάντησης βρήκε τους Αυλωναρίτες να πανηγυρίζουν για την μεγάλη και σημαντική νίκη απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο.
Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης νίκης: Ντίνος Κότσαρης, Θανάσης Σαμπάνης, Βασίλης Αναστασίου, Τινί Τουρέ, Χάρης Φρυγανάς, Βασίλης Αντώνενας, Παντελής Κοτρόζος{79΄Μπάμπης Βαρδακώστας), Σέρτζιο Τραορέ, Γιάννης Βογιατζής(88΄Κυριάκος Τσαλιακός), Μάριος Ρέτσας(81΄Αντώνης Γεωργικόπουλος), Βασίλης Βασιλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: