.........

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Το πρωτάθλημα τελείωσε και οι ομάδες κάνουν τον απολογισμό τους αλλά και το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Ο Α. Ο. Αυλωναρίου τερμάτισε στη 10η θέση της βαθμολογίας, της Α1 κατηγορίας της Εύβοιας, συγκεντρώνοντας 37 βαθμούς. Σημείωσε 12 νίκες, 1 ισοπαλία, 17 ήττες και τέρματα 34-37. Ήταν η δυσκολότερη από τις τέσσερις συνεχόμενες χρονιές που διατηρείται στην πρώτη κατηγορία. Στις τρεις προηγούμενες, η παραμονή είχε σχεδόν εξασφαλιστεί από τα μέσα του δευτέρου γύρου, ενώ φέτος χρειάστηκε να φθάσουμε στην προτελευταία αγωνιστική. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η ομάδα ήταν οι λιγότεροι τα τέσσερα χρόνια αφού δεν είχε πέσει κάτω από τους 42. Μόνο τη περίοδο 2003-04 όταν και υποβιβάστηκε συγκέντρωσε 32 βαθμούς. Οι 12 νίκες που πέτυχε δεν υπολείπονται των άλλων χρονιών, όμως η μία μόνο ισοπαλία είχε σαν αποτέλεσμα το χάσιμο κάποιων βαθμών αλλά και την εκτίναξη του αριθμού των ηττών στις 17, τον χειρότερο μέχρι σήμερα.
Οι αριθμοί ίσως δεν είναι οι καλύτεροι για τον Α. Ο. Αυλωναρίου όμως υπάρχουν και τα θετικά στοιχεία. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές της ομάδας προέρχονται από την γύρω περιοχή και έκαναν προπόνηση στο Αυλωνάρι. Σταμάτησε έτσι το φαινόμενο, η μισή ομάδα να είναι στην Αθήνα και η άλλη μισή στο χωριό. Είναι γεγονός ότι τις Παρασκευές με την παρουσία και των λίγων "Αθηναίων" έκαναν προπόνηση 25 άτομα.
Στην ομάδα έπαιξαν πολλά νέα παιδιά που χρειάζονταν χρόνο προσαρμογής αλλά και απόκτηση εμπειρίας. Σε κάθε αγώνα στη δεκαοκτάδα δηλώνονταν 6 με 8 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών που είχαν αρκετές συμμετοχές στη βασική ενδεκάδα. Στον πρώτο γύρο χάθηκαν πολλά παιχνίδια ενώ η ομάδα ήταν καλύτερη των αντιπάλων της,  όπως με τους Ωρεούς, τον Όλυμπο Γυμνού εκτός, την Προποντίδα και την Ερέτρια εντός, όπου δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.
Στα θετικά της φετινής χρονιάς είναι ότι πάλεψε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτου δυναμικής του αντιπάλου και κατάφερε να κάνει τη μεγάλη νίκη επί του πρωταθλητή Α. Ο. Χαλκίς με 3-1 στο Αυλωνάρι. Την τελευταία φορά που νίκησε διεκδικητή του τίτλου ήταν την περίοδο 2006-07 την πρώτη αγωνιστική με 4-3 τον Ταμυναικό.
Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει. Η διοίκηση έχοντας αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη εμπειρία θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να ενισχυθεί η ομάδα και να αξιοποιηθεί το καλό υπάρχον υλικό αλλά και να αποφευχθούν λάθη προηγουμένων ετών. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: