.........

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Πέρασε σαν πρωταθλητής από το Αυλωνάρι: Α. Ο. ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ - Α. Ο. Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ 1-4

Δικαιολόγησε τον τίτλο της σαν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Α. Ο. Ν. Αρτάκης, που πέρασε με το εντυπωσιακό 1-4, μέσα στο Αυλωνάρι, εκμεταλλευόμενη, μάλιστα, απόλυτα την ″γκέλα″ του έτερου μνηστήρα Ηρακλή Ψ. στην Δροσιά!
Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον με αρκετές καλές φάσεις, που κράτησαν το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο! Οι παίκτες των δύο ομάδων προσπάθησαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προς τιμήν τους μέσα σε αθλητικά πλαίσια και τον κανόνα του fair play!
Πλήρης ο ΑΟΝΑ και με τον Δημήτρη Λύκο, για μια ακόμα φορά στον πάγκο, απέναντι σ’ ένα ″λαβωμένο″ από απουσίες Αυλωνάρι (απουσίαζαν με κάρτες οι Βασίλης Καρατζάς και Σταμ. Δαφνής, ο τραυματίας Βασ. Τσαλιαγκός, λόγω εργασίας ο Κωνστάντιος).
Από μία ευκαιρία είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα οι δύο αντίπαλοι, στο 6′ από καλοχτυπημένο κόρνερ του Μπαλαμπάνη, ο Τουρκοχωρίτης πιάνει δυνατή καρφωτή κεφαλιά και υποχρεώνει τον Διαμαντάρα, σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, 7′ από κόρνερ του Κούρτη, ο Καρλής μέσα στην περιοχή πλάσαρε για να διώξει σωτήρια ο Καρανάσος!
Το χρονόμετρο έδειχνε το 14′ ο Κούρτης εκτελεί αριστοτεχνικά φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει από το πόδι του  και καταλήγει στα δίκτυα του Καρανάσου, ήταν το 1-0!
Σιγά-σιγά  ανέκαμψαν από τον αιφνιδιασμό οι ″ερυθροκίτρινοι″ και ανέλαβαν πλήρως τον έλεγχο του παιχνιδιού, καθώς οι γηπεδούχοι έριξαν το βάρος τους στο να προστατεύσουν το 1-0! Έτσι στο 27′ έρχεται η ισοφάριση, όταν ο Θωμάς εκτελεί φάουλ η μπάλα φτάνει στον Τουρκοχωρίτη, που σουτάρει δυνατά, ο Διαμαντάρας αποκρούει ασθενώς και η μπάλα φτάνει στον Κωστούλα που την πλασάρει στα δίκτυα και ισοφαρίζει σε 1-1!
Τρία λεπτά αργότερα, 30′ ο Τουρκοχωρίτης κεραυνοβολεί έξω από την περιοχή, όμως ο Διαμαντάρας σε ετοιμότητα μπλοκάρει την μπάλα!
Η πίεση των φιλοξενούμενων, συνεχίζεται, ο Βαλκάνος εκτελεί κόρνερ ο προωθημένος Γεωργίου μόνος απέναντι στην εστία, πιάνει δυνατή κεφαλιά και στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
Τελευταία καλή ευκαιρία της Αρτάκης στο 40′ όταν σε σουτ του Κωστούλα, ο Παππάς διώχνει λίγο έξω από την γραμμή του τέρματος σε κόρνερ.
Στο β’ μέρος για ένα 10λεπτο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο, μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία να μπουν μπροστά στο σκορ και πάλι όταν στο 49′ ο Τσάγκος μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σούταρε για να διώξει σωτήρια σε κόρνερ ο Καρανάσος!
Στο 57′ ο Καραντάκης, από αδράνεια των αμυντικών του Αυλωναρίου, έξω από την περιοχή κερδίζει και σουτάρει δυνατά, η μπάλα χτυπάει στο κάθετο δοκάρι και καταλήγει στα δίκτυα, ήταν το 1-2!
Με ανεβασμένη ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι, επέβαλαν απόλυτα τον ρυθμό τους και την ίδια ώρα οι γηπεδούχοι, απογοητευμένοι ουσιαστικά ″κατέθεσαν τα όπλα″!
Ακολούθησαν καλές ευκαιρίες για τον ΑΟΝΑ και 2 ακόμα γκολ, στο 64′ από σέντρα του Μπαλαμπάνη, ο Καραντάκης με κεφαλιά έκανε το 1-3 και το ″κερασάκι στην τούρτα″ στο 78′ όταν ο Λούκας κέρδισε κόντρες σούταρε η μπάλα βρήκε στον Διαμαντάρα και κατέληξε στα δίκτυα, γράφοντας το τελικό 1-4!
Πάρα πολύ καλή η διαιτησία του Γιώργου Κασομούλη και των βοηθών του Κωστα Κωνστάντιου και της κας Λαμπροπούλου από την Βοιωτία.

 *ΑΥΛΩΝΑΡΙ: (Βαγγέλης Ντόβολης): Διαμαντάρας, Κόκκος, Μπρεγκανάκου, Παππάς, Κοκκάλας, Μπράχα (78′ Γ. Κούκης), Φωτιάς, Τσαγκός, Καρλής (46′ Καράπας), Κούρτης, Μανδράκας (69′ Δήμου).
*ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ (Δημήτρης Λύκος): Καρανάσος, Κολιόπουλος, Μπαλαμπάνης, Γεωργίου, Θωμάς (80′ Νικολάου), Τσούτης, Βαλκάνος (69′ Λούκας), Τουρκοχωρίτης, Καραντάκης (71′ Μπελίτσος), Τσομπάνης, Κωστούλας (67′ Ζαχαρόπουλος).

















Δεν υπάρχουν σχόλια: