.........

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Η παράδοση καλά κρατεί : ΑΥΛΩΝΑΡΙ-Α. Ο. ΧΑΛΚΙΣ 1-0

Δεύτερη νίκη  σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος για τον ΑΟ Αυλωναρίου, κόντρα στον ΑΟ Χαλκίς με 1-0! Δύο νίκες μάλιστα για τους ΄΄κιτρινόμαυρους΄΄ απέναντι σε ομάδες που αγωνίζονταν στην Γ’ Εθνική την περασμένη αγωνιστική περίοδο (Απόλλων Ερέτριας και ΑΟ Χαλκίς)!
Με νέο τεχνικό πλέον, τον Γιάννη Μπασούκο, το Αυλωνάρι πήρε ισοπαλία στο Βασιλικό 2-2 από τον Λήλαντα και σήμερα στο ΄΄Νίκος Κούκης΄΄ υποχρέωσε σε ήττα τους ΄΄Νερατζούρι΄΄!
 Με την νίκη αυτή οι γηπεδούχοι πήραν βαθιά βαθμολογική αλλά και ψυχολογική ανάσα και σίγουρα βλέπουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον!
Από την άλλη πλευρά ο ΑΟ Χαλκίς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μετά από 4 συνεχόμενες ήττες (Παντριαδικό, Σκεπαστή, Απόλλωνα Ερ.,  Αυλωνάρι) και θα χρειαστεί ένα δυνατό ΄΄ηλεκτροσόκ΄΄ για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς…
Βέβαια οι γηπεδούχοι είχαν και το σημαντικό ΄΄αβαντάζ΄΄ του ότι ο ΑΟ Χαλκίς, από το 1976-77, όταν πρωτοσυναντήθηκαν οι δύο ομάδες στο τοπικό σε 5 (με την σημερινή) αναμετρήσεις μέσα στο Αυλωνάρι, δεν μπόρεσαν σε καμία την νίκη! Την περίοδο 1976-77 το παιχνίδι έληξε 2-2, τη σαιζόν 2008-09 με το ίδιο σκορ(2 τέρματα ο Μιχάλης Μουρίκης), την επόμενη χρονιά που η Χαλκίδα κατέκτησε το πρωτάθλημα έχασε με 3-1(3 γκολ ο Γιάννης Βογιατζής) και τέλος το 2014-15 με 1-1(το γκολ ο Βογιατζής)...
Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον με τους γηπεδούχους να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες στο α’ μέρος, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους προς το τέλος του ημιχρόνου…
Στο β’ μέρος και με το ξεκίνημα, οι ΄΄κίτρινοι΄΄ βρήκαν δίκτυα από την άσπρη βούλα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν όμως είχαν φλύαρη υπεροχή και σκόνταψαν στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Αυλωναρίου. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι η νίκη του ΑΟ Αυλωναρίου, κρίνεται απόλυτα δίκαιη .


Οι πιο καλές στιγμές και το γκολ:
  • 1′ φάουλ του Γ. Μαστροκώστα από δεξιά έδιωξε σε κόρνερ ο Αγριόδημος.
  • 5′ από σέντρα του Παππά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.
  • 32′ δυνατό σουτ του Μανδράκα, έσωσε ο Αγριόδημος, στη συνέχεια ο Μπράχα κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο. Το εκτέλεσε ωραία ο Γ. Μαστροκώστας, αλλά απέκρουσε πάλι εντυπωσιακά, ο τερματοφύλακας του ΑΟ Χαλκίς σε κόρνερ….
  • 34΄ ο Ηλιόπουλος σούταρε συρτά από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το πίσω δοκάρι.
  • Στο 35′ ο Βασ. Καρατζάς, κατάφερε να διώξει, πριν η μπάλα φτάσει στον Παλαιολόγο, ο οποίος ήταν σε θέση βολής.
  • 40′ ο έξοχος Κιούσης πέφτει και προλαβαίνει τον επικίνδυνο Κολιόπουλου και απομακρύνει τον κίνδυνο…
  • 41′ κεφαλιά του Τρεπεκλή και ο Κιούσης με εντυπωσιακή προσπάθεια μπλοκάρει…
  • 47′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, ο Γιώργ. Κοκκάλας μπαίνει επικίνδυνα, από δεξιά στη περιοχή του ΑΟ Χαλκίς, εκεί ανατράπηκε από τον Γκούβερο και ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι. Ο σπεσιαλίστας αρχηγός του Αυλωναρίου, Βασ. Καρατζάς, εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0.
  • στο 63′ μετά από προβολή του Τρεπεκλή μέσα στην περιοχή, ο Κιούσης απέκρουσε σωτήρια και κράτησε το 1-0 για το Αυλωνάρι, ήταν και η μοναδική φορά που ανησύχησαν οι γηπεδούχοι.
  • στο 83’ η μπάλα κόντραρε στον Τρεπεκλή μετά από διώξιμο του Βαγγέλη Κοκκάλα και φεύγει άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
  • 90’ νέο σουτ του Τρεπεκλή όμως ο Κιούσης σε ετοιμότητα, μπλοκάρει…
Διαιτητές: Γιάννης Κηρύκος (Γιώργος Νικολάου-Θοδωρής Μαρίνος)

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος): Κιούσης, Γ. Μαστροκώστας, Παππάς, Βασ. Καρατζάς, Βαγγ. Κοκκάλας, Καρλής (70′ Καράπας), Ηλιόπουλος (84′ Ντραγκότι), Πέππάς, Γ. Κοκκάλας (90+2′ Φωτιάς), Μπράχα (λτ 46′ Β. Τσαλιαγκός), Μανδράκας.
ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ (Πάνος Τοκπασίδης): Αγριόδημος, Κολιόπουλος, Γκούβερος, Τζάβρας, Πάλλης (84′ Λιάσκος), Τσούτης, Πετρογιάννης (60′ Μπασινάς), Τσίμπος, Παλαιολόγος, Λάζρι (60′ Βαλκάνος), Τρεπεκλής.

Την επόμενη αγωνιστική ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την Μακρυκάπα. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: