.........

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Η χειρότερη φετινή εμφάνιση με βαριά ήττα: ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΔΟΞΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ 2-5

ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε η Δόξα Προκοπίου, μέσα στο Αυλωνάρι, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό 2-5, τον ΑΟ Αυλωναρίου!
Στον βαρύ από την βροχή αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ″Ν. Κούκης″ του Αυλωναρίου, οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα τραγικά λάθη της άμυνας καθώς και την αστοχία των γηπεδούχων και πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Οι δύο ομάδες προέρχονταν από ισοπαλίες με 1-1 μάλιστα, οι μεν γηπεδούχοι στην Αιδηψό, οι δε φιλοξενούμενοι, στην έδρα τους, κόντρα στον Απόλλωνα Ερέτριας! Η ανάγκη συγκομιδής βαθμών μεγάλη και για τους δύο, ειδικά για τους ″Μαυραετούς″ που βρίσκονται σε σαφώς πιο δεινή θέση, από τους ″κιτρινόμαυρους″! Ο Γιάν. Μπασούκος, μετρούσε σημαντικές απουσίες, όπως του τιμωρημένου (κόκκινη) Γ. Κοκκάλα, του τραυματία Πέππα και του νεαρού Καράπα, που απουσίαζε με το σχολείο του!
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο και ν’ αναζητούν το γκολ, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες!
Μετά το 15′ οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους δημιουργώντας και χάνοντας πολύ καλές ευκαιρίες!
Κόντρα στην ροή του αγώνα, οι ″Μαυραετοί″ πέτυχαν ένα εκπληκτικό γκολ και μπήκαν μπροστά στο σκορ! Λίγο πριν την λήξη του 45λεπτου, μια καθοριστική φάση που σίγουρα επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα… Ήταν ένα πέναλτι (χέρι) που ζήτησαν οι γηπεδούχοι, η διαιτητής δεν το καταλόγισε, υπήρξε διχογνωμία με τον βοηθό και αυτό δημιούργησε, εκνευρισμό στους γηπεδούχους…
Στο β’ μέρος οι ″κιτρινόμαυροι″ επιδόθηκαν σε …ρεσιτάλ λαθών, τα οποία δεν άφησαν να περάσουν έτσι οι φιλοξενούμενοι και τα εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα, μάλιστα φτάνοντας στο εμφατικό 2-5, άσχετα αν οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού!
Έτσι η Δόξα Προκοπίου έφτασε, δίκαια σε μια πολύ μεγάλη νίκη, που αναπτερώνει τις ελπίδες τους για καλύτερη συνέχεια…

*οι κυριότερες φάσεις και τα γκολ:
  • 10′ ο Κανελλόπουλος βρίσκει πολύ ωραία τον Αλεξίου, που μπαίνει από δεξιά σουτάρει και η μπάλα στην εξωτερική μεριά των δικτύων…
  • 11′ μέσα στην περιοχή και σε θέση βολής ο Μπράχα χάνει το κοντρόλ και μαζί πολύ καλή ευκαιρία…
  • 12′ από αριστερά ο Καλάης βγάζει σέντρα, ο Κανελλόπουλος μέσα στην περιοχή σουτάρει στην κίνηση, όμως ο Κιούσης διώχνει εκπληκτικά…
  • 13′ φάουλ από πλάγια αριστερά του Μαστροκώνστα, μέσα στην περιοχή ο Β. Καρατζάς, πιάνει δυνατή γυριστή κεφαλιά και ο Αλατζάς αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ!
  • 20′ ο Μπράχα βρίσκει ωραία τον Καρλή και αυτός μεταβιβάζει στον Μανδράκα, που μπαίνει από δεξιά και στην διαγώνιο σουτάρει δυνατά, η μπάλα ελάχιστα άουτ, στην εξωτερική μεριά των δικτύων…
  • 30′ ξαφνικό δυνατό σουτ του Μαστροκώστα, αρκετά έξω από την περιοχή και στον άξονα, ελάχιστα άουτ η μπάλα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι…
  • 39′ κόρνερ του Μπράχα, ο Β. Καρατζάς, μέσα στην περιοχή, πιάνει δυνατή κεφαλιά, για να φύγει η μπάλα ″γλείφοντας″ την δεξιά, συμβολή των δοκών (″Γ″) του Αλατζά…
  • 40′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-1, ο Γκίκας λίγο κάτω από το ημικύκλιο της σέντρας, πιάνει εκπληκτικό σουτ λόμπα και η μπάλα καταλήγει στο δεξιό ″παραθυράκι″ της εστίας του ανήμπορου ν’ αντιδράσει Κιούση, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του!
  • 43′ ο Γ. Μορφούλης προσπαθεί να διώξει την μπάλα μέσα στην περιοχή όμως με το χέρι κάνει "μανσέτα″ διώχνοντας την μπάλα προς το κόρνερ, που όμως δεν βλέπει η διαιτητής Χρ. Κούκουρα και κάνει χαρακτηριστική κίνηση ότι η μπάλα χτύπησε στον …ώμο του παίκτη. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, οι οποίοι ζητούν από τον α’ βοηθό  Δ. Πριόνα, να πει στην διαιτητή τι είδε και αυτός απαντά, ότι ″…ήταν χέρι, αλλά ήταν ακούσιο″! Ήταν κάτι που άκουσαν όλοι έκπληκτοι!
  • 46′ κεραυνός του Μαστροκώστα, λίγο έξω από την περιοχή ελάχιστα άουτ η μπάλα από το δεξιό κάθετο δοκάρι…
  • 55′ από κάθετη μπαλιά του Καρλή, ο Μπράχα βγαίνει απέναντι από τον Αλατζά, που έχει ″διαβάσει″ την φάση και έγκαιρα βγαίνει και μπλοκάρει…
  • 56′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-2, τραγικό λάθος του Κόκκου που κάνει κακό γύρισμα στον Κιούση, παρεμβαίνει πανέξυπνα ο Κανελλόπουλος, παίρνει την μπάλα και με πλασέ την στέλνει στα δίκτυα!
  • 58′ ΓΚΟΟΟΛ! 0-3, νέα απανωτά λάθη των αμυντικών του Αυλωναρίου, κερδίζει ο Κανελλόπουλος και την κατάλληλη στιγμή πασάρει στον Αλεξίου και ο τοπ-σκόρερ της Δόξας, βρίσκει δίκτυα και 3πλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του!
  • 67′ μέσα από την περιοχή ο Τσαλιαγκός πιάνει δυνατό γυριστό σουτ και ο Αλατζάς διώχνει εκπληκτικά σε κόρνερ!
  • 75′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-3, από δεξιά ο Ηλιόπουλος εκτελεί φάουλ στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκεί ανάμεσα από αρκετούς παίκτες, ο Β. Τσαλιαγκός, με κεφαλιά μειώνει σε 1-3!
  • 76′ κεραυνός του Ηλιόπουλου από το ύψος της περιοχής και ο Αλατζάς με υπερένταση διώχνει τον κίνδυνο…
  • 78′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-4, τα λάθη των γηπεδούχων, συνεχίζουν να είναι μοιραία και δεν μένουν ″ατιμώρητα″ από τους φιλοξενούμενους, που με τον Αλεξίου, ανεβάζουν τον δείκτη του σκορ σε 1-4!
  • 80′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-4, ο Ηλιόπουλος σουτάρει δυνατά, ο Αλατζάς διώχνει όπως-όπως και Μπράχα που ακολούθησε την φάση με πλασέ μείωσε σε 2-4!
  • 90+4′ ΓΚΟΟΟΛ! 2-5, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν βγει στην επίθεση για να επιδιώξουν και άλλα γκολ, αντεπίθεση με τον Αθ. Μορφοπύλη να φεύγει σαν βολίδα, προς την αντίπαλη περιοχή, την φάση ακολουθεί ο νεαρός Κ. Καρατζάς, που δέχεται την μπάλα και σε κενό τέρμα με ψύχραιμο πλασέ κάνει το τελικό 2-5!
Για την διαιτητή Χριστίνα Κούκουρα και τον α’ βοηθό Δ. Πριόνα, αναφερθήκαμε, άριστος ο β’ βοηθός Γιώργος Νικολάου.
Οι γηπεδούχοι μπορεί να έχουν πολλά παράπονα και να εκνευρίστηκαν από την διαιτησία, όμως σε καμιά περίπτωση, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για την τραγική αμυντική τους λειτουργία στο β’ μέρος, ούτε βέβαια μειώνει σε καμία περίπτωση την δίκαιη επικράτηση των ″Μαυραετών″ !


*ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιάννης Μπασούκος): Κιούσης, Φωτιάς (46′ Κόκκος), Παππάς, Βασ. Καρατζάς, Κοκκάλας, Γ. Μαστροκώστας, Ηλιόπουλος, Καρλής (65′ Ντραγκότι), Τσαλιαγκός, Μπράχα, Μανδράκας.

 *ΔΟΞΑ Προκοπίου (Γιώργος Κουτσουφλάκης): Αλατζάς, Γ. Μορφούλης, Περήφανος (84′ Τζαφεράι), Μακρής, Τσούπρος, Γκίκας, Καλλάης, Μάλλιαρης, Κανελλόπουλος (84′ Κεχαγιάς), Αλεξίου (88′ Κ. Καρατζάς), Αθ. Μορφούλης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Ελλήσποντο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: