.........

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ

Προτελευταία αγωνιστική για την Α1 κατηγορία της Εύβοιας το ερχόμενο Σάββατο, με πολλούς σημαντικούς αγώνες, τόσο στην ουρά όσο και στην κορυφή. Ο ΑΟ Αυλωναρίου υποδέχεται τα Αλάτσατα, στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" και με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία ότι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα παιχνίδια. Τα Αλάτσατα βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, διατηρούν μαθηματικές ελπίδες εφόσον νικήσουν τους δύο αγώνες που απομένουν και παράλληλα ο Ταμυναϊκός και η ΑΕ Χαλκίδας χάσουν και τους δύο. Σε αυτή την περίπτωση θα παίξουν μπαράζ με την ΑΕ Χαλκίδας με την προϋπόθεση ότι θα υποβιβασθούν μόνο δύο ομάδες. Το σενάριο λίγο τραβηγμένο αλλά όχι απίθανο!
Ο ΑΟ Αυλωναρίου μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία ακόμη κι αν χάσει και τα δύο παιχνίδια που απομένουν, αφού ήδη οι τρεις προαναφερόμενες ομάδες δεν μπορούν να τον ξεπεράσουν. Επειδή όμως υπάρχει το ενδεχόμενο να υποβιβασθούν περισσότερες ομάδες, η νίκη είναι αναγκαία, έτσι ώστε να αφήσει περισσότερους αντιπάλους χαμηλότερα στην βαθμολογία. 
Όλα θα εξαρτηθούν από τις ομάδες της Εύβοιας στο Περιφερειακό πρωτάθλημα της Δ΄Εθικής. Ο ΑΟ Χαλκίς και τα Λουκίσια φαίνεται να στέκονται καλύτερα και δύσκολα θα κινδυνεύσουν ενώ η Κύμη είναι κοντά στην γραμμή του υποβιβασμού και παλεύει να παραμείνει.
Ο πρωταθλητής Εύβοιας θα παίξει αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές Βοιωτίας, Φθοιώτιδας και Ευρυτανίας για να ανέβουν μόνο οι δύο στην Δ΄Εθνική. Αυτό έχει σαν συνέπεια αν δεν ανέβει να παρασύρει κι άλλη ομάδα από την Α1 στον υποβιβασμό.
Εν κατακλείδι οι ομάδες που θα υποβιβασθούν από την πρώτη κατηγορία της Εύβοιας, θα είναι από 2 έως 6, ανάλογα με το τι θα συμβεί στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις. Το πρωτάθλημα της Α1 τελειώνει στις 22 Απριλίου, ενώ η Δ΄Εθνική και τα μπαράζ θα πάνε μέχρι το τέλος Μαΐου. Έτσι θα υπάρχει αγωνία και μετά το τέλος του πρωταθλήματος!!
Μετά από όλα αυτά αντιλαμβάνεται κανείς ότι για να έχουμε το "κεφάλι" μας ήσυχο η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΑΟ Αυλωναρίου. Σε αυτή την περίπτωση η ομάδα φθάνει τους 35 βαθμούς και εκτός από τα Αλάτσατα, τον Ταμυναικό και την ΑΕ Χαλκίδας αφήνει πίσω τους Ωρεούς, τον Ολυμπιακό Χαλκίδας και ενδεχομένως την Καστέλλα και τον Λήλαντα Βασιλικού που παίζουν το Σάββατο μεταξύ τους. Οι βαθμοί των ομάδων που κινδυνεύουν: Αυλωνάρι 32, Λήλας Βασιλικού 30, Καστέλλα 29, Ολυμπιακός Χαλκίδας 29, Ωρεοί 28, ΑΕ Χαλκίδας 26, Ταμυναϊκός 24 και Αλάτσατα 20.
Σάββατο λοιπόν στις 5 το απόγευμα, στο γήπεδο Αυλωναρίου, σφραγίζουμε την παραμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια: