.........

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ: ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 0-0

Ένα από τα καλύτερα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια διεξήχθη την Κυριακή στο Αλιβέρι ανάμεσα στον Ταμυναϊκό και το Αυλωνάρι. Το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0 αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα στις δύο ομάδες. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και οι δύο θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει, αφού το Αυλωνάρι έχασε πέναλτι στο 64ο λεπτό και ο Ταμυναϊκός πολλές καλές ευκαιρίες χωρίς να μπορέσει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω, πάνω από 15 λεπτά!
Το πρώτο ημίωρο το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με λίγες φάσεις στις δύο εστίες. Στο 5ο λεπτό, ο Παντελής Κοτρόζος σούταρε από πλάγια αριστερά ο Μητακίδης απέκρουσε και αμυντικός έδιωξε σε κόρνερ. Στο 8ο λεπτό, ο Καρατζάς εκτέλεσε κόρνερ ο Αργύρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 26ο λεπτό, ο Παντελής Κοτρόζος έκανε παράλληλη σέντρα από αριστερά και ανάγκασε το Μητακίδη να πέσει στα πόδια του Σεϊντόπουλου και να μπλοκάρει.
Μετά το 30ο λεπτό, ο Ταμυναϊκός πίεσε περισσότερο και δημιούργησε καλές φάσεις χωρίς να βρει στόχο. Αρχικά ο Πιλάτης εκτελεί φάουλ και παρά την προσπάθεια του Γιαννούλη η μπάλα περνά ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι. Στο 32ο λεπτό, σέντρα του Κιούση κεφαλιά του Αργύρη άουτ. Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Αργύρης σούταρε έξω από την περιοχή για να διώξει ο Κεφάλας.
Το ίδιο επιθετικά ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ταμυναϊκός με δυο καλές ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο. Στο 47ο λεπτό, εκτέλεση φάουλ του Αργύρη κατέληξε άουτ ενώ δύο λεπτά αργότερα, σε σέντρα του Σταμέλου, κεφαλιά του Καρατζά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια το Αυλωνάρι προσπάθησε να βγει μπροστά χωρίς όμως να δημιουργήσει φάσεις. Στο 63ο λεπτό, ο Κιούσης από καλή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή σούταρε και ο Κεφάλας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 64ο λεπτό, ο Παντελής Κοτρόζος έκανε μια κούρσα από την μεσαία γραμμή έφθασε στην περιοχή του Ταμυναϊκού και ανατράπηκε από τον Λύκο. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι δείχνοντας κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αλιβερίου που ήταν τελευταίος στην άμυνα. Ο Κοτρόζος εκτέλεσε το πέναλτι και ο Μητακίδης μπλόκαρε στερώντας από το Αυλωνάρι την ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ.
Η φάση αυτή ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Ταμυναϊκού που προσπάθησαν στη συνέχεια να πάρουν το παιχνίδι. Στο 68ο λεπτό, ο Τσάγκος σούταρε έδιωξε πριν τη γραμμή ο Φραγγής. Στο 73ο λεπτό, φάουλ του Καρατζά ο Μπασινάς μόνος στην περιοχή σουτάρει άουτ. 
Στο 77ο λεπτό αποβάλλεται με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Γιώργος Τσαλιαγκός και ο Α. Ο. Αυλωναρίου μένει με 10 παίκτες τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Παρά την πίεση ο Ταμυναϊκος δεν μπόρεσε να σημειώσει γκολ καθώς το Αυλωνάρι με υπερπροσπάθεια κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα. Στο 86ο λεπτό, οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά στο γκολ όταν το φάουλ του Πιλάτη έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε άουτ.
Ήταν ένα συναρπαστικό ντέρμπι με πολλές φάσεις που έμεινε όμως στο 0-0. Οι δύο ομάδες έδειξαν ότι θα είναι αξιόμαχες στο φετινό δύσκολο πρωτάθλημα και ότι μπορούν να σταθούν ψηλά αρκεί να βελτιώσουν κάποιες αδυναμίες. 
Η σύνθεση του Α.Ο.Α: Κεφάλας, Κηρύκος, Φραγγής, Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος(89΄Σεϊντόπουλος), Μακρής(73΄Μπρεγκανάκου), Τσαλιαγκός Β., Τσαλιαγκός Γ. Ν., Κοτρόζος Π.(67΄Κοτρόζος Ι.).

Το επόμενο Σάββατο ο Α. Ο. Αυλωναρίου υποδέχεται στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ", τον Όλυμπο Γυμνού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: