.........

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΑΤΥΧΙΑ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ; ΣΚΥΡΟΣ-ΑΥΛΩΝΑΡΙ 3-0

Την χειρότερη παράδοση εκτός έδρας, στην Α1 κατηγορία σε Α΄ γύρο,  δημιούργησε ο Α. Ο. Αυλωναρίου φέτος, αφού δεν κατάφερε να σημειώσει νίκη! Σε 7 αγώνες σημείωσε 1 ισοπαλία, 6 ήττες και 0-16 τέρματα. Το ερώτημα βέβαια είναι όταν δημιουργείς τόσες πολλές ευκαιρίες όπως σήμερα στην Σκύρο και δεν σημειώνεις γκολ, οφείλεται σε ατυχία ή ανικανότητα;
Ανοιχτό παιχνίδι με πολλές φάσεις πραγματοποιήθηκε στη Σκύρο με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τρεις από αυτές και να κερδίζουν με 3-0. Το Αυλωνάρι έφθασε πολλές φορές στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε.
Στο 6ο λεπτό, ο Τσαλιαγκός Γ. Ν. σούταρε έξω από την περιοχή λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης σούταρε, έδιωξε αμυντικός των γηπεδούχων, η μπάλα στρώθηκε στον Φρυγανά αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 17ο λεπτό, ο Μανωλάκης σούταρε από την μεγάλη περιοχή, ο Κεφάλας απέκρουσε και ο Καραμπίνης έδιωξε κόρνερ. Στο 23ο λεπτό, ο Καραμάνης επιχείρησε δυνατό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή αλλά και πάλι ο Κεφάλας έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα το Αυλωνάρι απάντησε με σουτ του Τσαλιαγκού Β. που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Σκύρου. Στο 33ο λεπτό απευθείας φάουλ του Στεφάνου φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Ο Σεϊντόπουλος ένα λεπτό αργότερα σούταρε από καλή θέση άουτ.
Στο 40ο λεπτό, το Αυλωνάρι χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν το συρτό σουτ του Τσαλιαγκού Β. βρίσκει στη ρίζα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία για τη Σκύρο όταν ο Καραμάνης στο 48ο λεπτό, σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κεφάλα. Από το σημείο αυτό μέχρι και το 70ο λεπτό, ο Α. Ο. Αυλωναρίου άσκησε έντονη πίεση στην εστία της Σκύρου, έχασε πολλές ευκαιρίες δεν μπόρεσε όμως να σκοράρει. Στο 52ο λεπτό, ο Σεϊντόπουλος  ανατράπηκε από μαρκάρισμα αμυντικού μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής όμως αρνήθηκε το πέναλτι. Τρία λεπτά αργότερα ο Κοτρόζος έβγαλε κάθετη πάσα στον Τσαλιαγκό Β. που σούταρε άουτ. Την ίδια τύχη είχε επίσης ένα καλό σουτ από τον ίδιο στο 59ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μακρής έβγαλε πολύ καλή πάσα στον Τσαλιαγκό Β. το σουτ όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 65ο λεπτό, ο Κοτρόζος ξέφυγε από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή λίγο πλάγια αριστερά, το γύρισμα που έκανε δεν βρήκε κανένα από τους συμπαίκτες του, που ήταν μόνοι τους απέναντι στην εστία της Σκύρου με αποτέλεσμα να διώξουν οι αμυντικοί και να χαθεί σημαντική ευκαιρία.
Όταν χάνονται τόσες ευκαιρίες από την μία πλευρά τότε πολλές φορές λειτουργεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι σκοράρει η άλλη. Έτσι στο 75ο λεπτό, οι Σκυριανοί κερδίζουν την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή τους και βγαίνουν στην αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Μανωλάκη που με σουτ στην δεξιά γωνία του Κεφάλα κάνει το 1-0! Το Αυλωνάρι προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως οι γηπεδούχοι οργανώθηκαν στην άμυνα τους και με αντεπιθέσεις κατάφεραν να διευρύνουν το δείκτη του σκορ. Στο 87ο λεπτό, ο Τσαλιαγκός Β. απέναντι στον τερματοφύλακα της Σκύρου δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε, οι αμυντικοί έδιωξαν και ο Δαλακλίδης που πήρε την μπάλα τελευταίος στην αντεπίθεση έκανε το 2-0. Σε νέα αντεπίθεση στο 89ο λεπτό, ο Μανωλάκης με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
Κανείς δεν πίστευε αυτή την εξέλιξη στο παιχνίδι όμως στο ποδόσφαιρο κερδίζει αυτός που σκοράρει! Η Σκύρος σημείωσε 3 τέρματα και πήρε μια πολύτιμη και σπουδαία νίκη. Στο Αυλωνάρι υπάρχει έντονος προβληματισμός για την εκτός έδρας αφλογιστία!
Η σύνθεση του Α. Ο. Α: Κεφάλας, Τσαλιαγκός Γ. Σ.(53΄Κοτρόζος Π.), Φραγγής(74΄Τσαπέρος), Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου, Σεϊντόπουλος, Μακρής, Τσαλιαγκός Β., Τσαλιαγκός Γ. Ν., Κυρήκος.

Το επόμενο Σάββατο ο Α. Ο. Αυλωναρίου υποδέχεται στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ", για την τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου τον Απόλλωνα Ερέτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: