.........

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

''Έφυγε'' ο Μπάμπης Α. Τσιργιώτης! Κηδεύεται σήμερα στο Οριό!

Χθες Τρίτη (4-Δεκ.-2018) στα 76 του χρόνια έφυγε από την ζωή, ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, ο Ευβοιώτης ″Λουκανίδης″, όπως τον είχαν χαρακτηρίσει, ο Αυλωναρίτης Μπάμπης Τσιργιώτης!
Γεννημένος στην καρδιά του 2ου παγκοσμίου πολέμου, 1942, περνά τα πρώτα δύσκολα χρόνια, όμως είναι ″μπολιασμένος″ με το μικρόβιο της στρογγυλής θεάς και στα 15 του ξεχωρίζει, ήδη και παίζει με τους ΄΄μεγάλους΄΄! Όπως ήταν φυσικό με την ίδρυση του ΑΟ Αυλωναρίου (1955 και αναγνώριση το 1957) γίνεται μέλος αυτής της πρώτης ομάδας στην Νότια Εύβοια!
Ο Μπάμπης Τσιργιώτης, όρθιος 4ος από αριστερά, με τη ιστορική ΄΄κιτρινόμαυρη΄΄ ριγέ φανέλα, την πρώτη στην ιστορία του ΑΟ Αυλωναρίου (φωτό του 1957)...
Ταμυναϊκός (στα μέσα της 10ετίας του '60), όρθιοι από αριστ.: Μπάμπης Τσιργιώτης, Νικ. Χαλδούπης, Γιαν. Μανδήλης, Βαγγ. Δαφνής, Γιαν. Ποδαράς, Βαγγ. Καπενής. Καθιστοί από αριστ.: Θοδ. Κιούσης, Βαγγ. Μίχος, Τάκης Θεοδώρου, Γ. Μοσχονικολάκης, Δημ, Μπουλίος.
Το πολυσύνθετο ταλέντο του, ξεχωρίζει αμέσως καθώς μπορεί και καλύπτει όλες τις θέσεις,. στην 11άδα, με την ίδια επιτυχία, από το Νο 1 μέχρι και το Νο 11!
Αρχές της 10ετίας του 1960, το Αλιβέρι αρχίζει να γιγαντώνεται, με τα έργα της ΔΕΗ και του Λιγνιτωρυχείου, ταυτόχρονα ΄΄μεγαλώνει΄΄ και ο Ταμυναϊκός, που γρήγορα ΄΄χτυπά΄΄ την πόρτα του Αυλωναρίου για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή Μπάμπη Τσιργιώτη! Η μεταγραφή γίνεται, ανταλλάγματα ήταν 2.000 δραχμές (ποσό που όπως μέχρι τον θάνατό του ζητούσε ο αείμνηστος Νικ. Κούκης, δεν καταβλήθηκε ποτέ) και κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως οι έμπειροι Νίκος Μέξης, Γιάννης και Νίκος Μπιμπίκας, Θανάσης Παπανικολάου (έπαιξαν κάποια χρόνια στο Αυλωνάρι) αλλά και άλλοι 3-4, δευτερο-τριτοκλάσατοι της εποχής!

Ας αφήσουμε όμως έναν τότε συμπαίκτη του, τον γιατρό Κώστα Σγούρο, κάνει την ανφορά του στον αείμνηστο Μπάμπη Τσιργιώτη, με ένα απόσπασμα από το '''ΡΟΠΤΡΟ'' που αφέρεται στην ιστορία του ΑΟ Αυλωναρίου: 

Ο Μπάμπης Τσιργιώτης, ανάμεσα σε μια πλειάδα σπουδαίων παικτών τότε του Ταμυναϊκού (Μοσχονικολάκης, Τσώνης, Χαλδούπης, Μπουλίος, Κιούσης, Θεοδώρου, Ποδαράς, Μανδήλης, Καπενής κλπ) ξεχωρίζει για τον πλουραλισμό και την ηγετική του φυσιογνωμία... Παρουσιαζεται και υπηρετεί την θητεία του στην Αεροπορία! Εκεί γίνεται μόνιμο στέλεχος της αντιπροσωπευτικής ομάδας της ΕΑ, ενώ το ταλέντο του αναγνωρίζεται με την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων... Όπως ήταν φυσικό αναγνωρίστηκε και από τους ΄΄μεγάλους΄΄ τότε της Α' Εθνικής! Άρης Θεσσαλονίκης και Πιερικός (σπουδαία ομάδα τότε) έδωσαν μάχη για να τον αποκτήσουν, όμως έπεσαν πάνω στην άρνηση του Ταμυναϊκού, να τον παραχωρήσει, έτσι ο Μπάμπης Τσιργιώτης, δεν έφτασε εκεί που άξιζε, πραγματικά... Το 1970 επιστρέφει στον ΑΟ Αυλωναρίου σαν προπονητής και από το 1971 και σαν παίκτης πλέον, τότε που η ομάδα του Αυλωναρίου, συγκροτεί πραγματικά μια σπουδαία ομάδα (Σαμαράς, Τζώρτζης Αποστ. και Τάκης, Καραγιάννης, Τσαχλής, Παπανταζής, Αμπελιώτης, Χροναίος, Μάγκος κλπ)...
Η σπουδαία ομάδα του ΑΟ Αυλωναρίου, το 1973, ο Μπάμπης Τσιργιώτης, όρθιος 2ος από αριστερά, δίπλα στον μετέπειτα άσο του ΑΟ Χαλκίς, Αποστόλη Τζώρτζη. Στη συνέχεια προς τα δεξιά όρθιοι: Τάσος Αμπελιώτης, Λεωνίδας Αναστασόπουλος, Βαγγέλης Χροναίος, Στέλιος Γεωργίου. Καθιστοί από αριστ.: Σπύρος Μάγκος Βασίλης Λαγός, Άρης Τσαχλής, Τάσος Σαμαράς, Τάκης Τζώρτζης, Τάσος Μπάνος, και Γιώργ. Καραγιάννης

Στον ΑΟ Αυλωναρίου θα κλείσει και την ποδοσφαιρική του καριέρα, ενώ κατά διαστήματα είναι και ο προπονητής της ομάδας... Η αναγνωρισιμότητά του αλλά και η εκτίμηση που έχει στον ποδοσφαιρικό χώρο της Εύβοιας, τον φέρνει και εκλέγεται Διοικητικός Σύμβουλος στην ΕΠΣΕ υπό την προεδρία του Χρήστου Φεφέκου.
Το καλοκαίρι του 2017, στα 4α ΄΄Ευβοϊκά Αθλητικά Βραβεία΄΄, την μεγάλη αυτή εκδήλωση της Αθλητικής ιστοσελίδας ΄΄Δυνατά & Αθλητικά΄΄, βραβεύεται μαζί με αρκετούς συμπαίκτες του από την ΄΄χρυσή ομάδα΄΄ του Ταμυναϊκού, της 10ετίας του '60! Ήταν ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον σπουδαίο αυτό ποδοσφαιριστή και τους συμπαίκτες του...

Από την εκδήλωση αυτή είναι οι πιο κάτω φωτογραφίες:



Το ΔΣ του ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε: 
  • να εκφράσει την βαθιά θλίψη όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας του ΑΟ Αυλωναρίου στην οικογένεια του Μπάμπη Τσιργιώτη.
  • να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.
  • να παρακολουθήσουν την κηδεία του Διοίκηση-παίκτες και προπονητές της ομάδας.
  • να αγωνιστούν οι παίκτες του ΑΟ Αυλαωναρίου με μαύρα περιβραχιόνια.
  • να κρατηθεί στον αμέσως επόμενο εντός έδρας αγώνα 1' σιγή στην μνήμη του (συγκυρία είναι ο αγώνας με τον Ταμυναϊκό στο ''Νικ. Κούκης'')
*ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ απο την ΕΠΣ Εύβοιας: 
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ευβοίας, εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια για την απώλεια του ΤΣΙΡΓΙΩΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ο οποίος είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός παράγοντας  και Μέλος του Δ.Σ/Ε.Π.Σ. ΕΥΒΟΙΑΣ
Ευχόμαστε στην οικογένεια και τους οικείους του καλό κουράγιο και δύναμη.
Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. 

*Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στο Οριό Αυλωναρίου, σήμερα Τετάρτη 05-Δεκ.-2018 στις 11.00






Δεν υπάρχουν σχόλια: