.........

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ!


ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΙ: 
                …έφυγε ο Μπάρμπα-Νίκος μας!
Μεγάλη απώλεια για την αθλητική και όχι μόνο οικογένεια του Αυλωναρίου, αποτελεί ο χαμός του Νίκου Κούκη, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.
Ο Νίκος Κούκης, ίδρυσε επίσημα την ομάδα του Αυλωναρίου το 1957 και ήταν το πρώτο σωματείο που αναγνωρίστηκε σε όλη τη Νότια Εύβοια.
Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1928 στο Αυλωνάρι και στα τέλη της δεκαετίας του '30 σπούδαζε στην Αθήνα, όπου και αγωνιζόταν παράλληλα στους νέους του Εθνικού Πειραιώς, καθώς η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν μεγάλη.
Όταν ξέσπασε ο πόλεμος επέστρεψε στην Χαλκίδα, όπου συνέχισε το Γυμνάσιο, συμμαθητής του αείμνηστου πολύ σπουδαίου ποδοσφαιριστή και διαιτητή Γιάννη Αδαμάκη και το 1946, μετά τον θάνατο του πατέρα του, γύρισε στο Αυλωνάρι, όπου ανέλαβε και την οικογενειακή επιχείρηση.
Από το 1955 και μετά άρχισε να οργανώνει τους νέους της περιοχής με στόχο την ίδρυση ποδοσφαιρικής ομάδας στο Αυλωνάρι. Ο σκοπός του επιτεύχθηκε το 1957, όταν η ομάδα αναγνωρίστηκε επίσημα.

Ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρόεδρος του Α.Ο Αυλωναρίου, για μια 20ετία (και πλέον έως το 1979), όταν παρέδωσε την σκυτάλη σε νεώτερους για να έλθει, αργότερα, ο ανιψιός του Σπύρος Παππάς και ν’ αναλάβει την ηγεσία της ιστορικής ομάδας, χωρίς όμως να φύγει ΠΟΤΕ μακριά από το λατρεμένο του δημιούργημα, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε τα γνωστά προβλήματα υγείας ‘’απαιτούσε’’ και ήταν παρών στους αγώνες του ΑΟ Αυλωναρίου, έστω και με βοήθεια!
Κοντά στην ομάδα φυσικά και τα παιδιά του τα οποία είχε ''μπολιάσει'' με την αγάπη για τον ΑΟ Αυλωναρίου...
Επίτιμος πρόεδρος της ομάδας του Αυλωναρίου, ενώ το όνομά του έχει δοθεί στο γήπεδο του Αυλωναρίου, για το οποίο αγωνίστηκε και κατάφερε να υλοποιήσει την κατασκευή του. Μάλιστα ήταν ένας από τους ελάχιστους  ‘’εν ζωή’’ των οποίων το όνομα έχει δοθεί σε αθλητικό χώρο.
Παράλληλα, τιμήθηκε από την ΕΠΣΕ ως ο άνθρωπος που εργάστηκε ακούραστα για τον αθλητισμό, χωρίς να έχει δημιουργήσει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα με διαιτητές, παράγοντες ή αθλητές.
Ο Νίκος Κούκης διετέλεσε και πρόεδρος της Κοινότητας Αυλωναρίου, με την θητεία του να θεωρείται απόλυτα επιτυχημένη, αφού κατάφερε να παραδώσει σπουδαίο έργο σε χαλεπούς καιρούς και να βοηθήσει ουσιαστικά τους συμπολίτες του….
Παράλληλα, υπήρξε άριστος οικογενειάρχης και επαγγελματίας. Απέκτησε έξι παιδιά (4 γιους και 2 κόρες).
Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Νίκος Κούκης απολάμβανε την αγάπη και τον σεβασμό του κοινωνικού περίγυρου, αλλά και όλης της ποδοσφαιρικής οικογένειας σε ολόκληρη την Εύβοια.
Το Σάββατο, σε ηλικιά 84 ετών έφυγε από τη ζωή, και η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία του Αυλωναρίου και της Εύβοιας γενικότερα.
Η κηδεία του γίνεται στις 3:30' το μεσημέρι της Κυριακής στο Αυλωνάρι, ενώ η ομάδα του Αυλωναρίου ζήτησε από την ΕΠΣΕ να αναβληθεί ο αγώνας της ομάδας, προκειμένου να παραστούν όλοι στην κηδεία του ιδρυτή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: