.........

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ: ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΑΕΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 2-1

Ο Α. Ο. Αυλωναρίου σημείωσε την Κυριακή το απόγευμα, στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ" μία από τις πιο σπουδαίες νίκες στην ιστορία του. Πραγματοποιώντας έξοχη εμφάνιση νίκησε με 2-1 την ΑΕΚ Χαλκίδας, που φιλοδοξεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα, έχοντας στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει Α΄ Εθνική αλλά και στην Εθνική Ελλάδος, όπως ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Μάλιστα πριν την έναρξη του αγώνα ο Α. Ο. Αυλωναρίου τίμησε τον διεθνή ποδοσφαιριστή με πλακέτα που παρέδωσε ο αρχηγός Γιάννης Βογιατζής.
Οι φιλόδοξοι πρωταθλητές ξεκίνησαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες, όμως το Αυλωνάρι μετά το 20ο λεπτό βρήκε ρυθμό, ισορρόπησε το παιχνίδι και απείλησε την εστία του Μόνου. Στο 5ο λεπτό, στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, ο Ηλίας Δήμου πρόλαβε διώξιμο του Μόνου αλλά η προβολή του κατέληξε άουτ. Στο 13ο λεπτό, η ΑΕΚ απάντησε όταν το σουτ του Σεϊντάρα μέσα από την περιοχή κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Στο 19ο λεπτό, η κεφαλιά του Παριανού από καλή θέση κατέληξε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πετράκης έδιωξε κόρνερ το δυνατό συρτό σουτ του Μπασούκου. Στο 22ο λεπτό, κεφαλιά του Τσιβίκα έφυγε άουτ. Από το σημείο εκείνο το Αυλωνάρι βγήκε μπροστά και δημιούργησε τις δικές του ευκαιρίες. Στο 23ο λεπτό, οι αμυντικοί της ΑΕΚ πρόλαβαν την προβολή του Βογιατζή σε γύρισμα του Ηλία στην περιοχή και έδιωξαν. Στο 33ο λεπτό, ο Μεταξάς έδιωξε στο πρώτο δοκάρι απευθείας κόρνερ του Δήμου. Τρία λεπτά αργότερα σε φάση διαρκείας ο Μόνος έδιωξε διαδοχικά σουτ των Βογιατζή και Σεϊντόπουλου. Στο 38ο λεπτό, ο Μόνος εξουδετερώνει πολύ καλό σουτ του Μακρή και αντίστοιχα ο Πετράκης διώχνει σε κόρνερ σουτ του Μπασούκου τρία λεπτά αργότερα! Το πρώτο ημίχρονο είχε πολλές φάσεις και τους δύο τερματοφύλακες σε πολύ καλή μέρα να κρατάνε ανέπαφη την εστία τους.
Στην επανάληψη οι φάσεις ήταν λιγότερες αλλά σημειώθηκαν τα τρία γκολ! Στο 47ο λεπτό, ο Παλαιολόγος ανέτρεψε τον Δήμου στην περιοχή και ο Βογιατζής με εύστοχο κτύπημα πέναλτι άνοιξε το σκορ. Ο αρχηγός του Αυλωναρίου τρία λεπτά αργότερα ανάγκασε τον Μόνο να  διώξει κόρνερ το πολύ καλό ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.
Στο 57ο λεπτό, έγινε η φάση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή. Ο Μπασούκος επιχείρησε να περάσει ανάμεσα από δύο παίκτες του Αυλωναρίου στην μεγάλη περιοχή και έπεσε στο έδαφος. Ο Λάμπρου καταλόγισε πέναλτι και όλος ο κόσμος στο γήπεδο ξεσηκώθηκε, με τον πάγκο και τους παίκτες του Αυλωναρίου να διαμαρτύρονται έντονα. Μετά από ένα λεπτό διακοπή αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Γιάννης Κοτρόζος και ο Πατσατζόγλου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 64ο λεπτό, διαμαρτυρήθηκαν οι φιλοξενούμενοι ζητώντας πέναλτι για ανατροπή του Τσιβίκα από τον Πετράκη. Στο 73ο λεπτό, ο Σεϊντάρας μέσα από την περιοχή θα στείλει την μπάλα άουτ.
Στο 78ο λεπτό, ο Ηλίας Δήμου πέρασε πέντε αντιπάλους του, έκανε πάσα στον Βογιατζή, που επιχείρησε εντυπωσιακό σουτ, ο Μόνος απέκρουσε η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και ο Σεϊντόπουλος στην επιστροφή της με δεξί διαγώνιο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πρόσεξαν την άμυνα τους, κράτησαν έξω από την περιοχή τους φιλοξενούμενους που δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλες φάσεις. Στο 89ο λεπτό, αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Καραμπίνης.
Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που πραγματοποιήθηκαν στο Αυλωνάρι. Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο και ο κόσμος που το παρακολούθησε έφυγε ικανοποιημένος τόσο για το θέαμα όσο και για την σπουδαία νίκη του Α. Ο. Αυλωναρίου. 
Το πρωί πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο για τα τρία χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή της ομάδας μας ΝΙΚΟΥ ΚΟΥΚΗ. Η συγκίνηση των φίλων του Α. Ο. Α μεγάλη. Η νίκη αυτή αφιερωμένη στην μνήμη του!
Η σύνθεση του Α.Ο.Α: Πετράκης, Κόκκος, Δημάς, Καραμπίνης, Φρυγανάς, Βασιλείου Β.(90+2΄Βασιλείου Δ.), Σεϊντόπουλος(85΄Φραγγής), Μακρής, Βογιατζής(90+4΄Μαρουλης).



Δεν υπάρχουν σχόλια: