.........

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΝΙΚΗ 3-2 ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Πολύ σημαντική νίκη, με 3-2 επί του Ταμυναϊκού, σημείωσε ο ΑΟ Αυλωναρίου στο τοπικό ντέρμπι που διεξήχθη στο γήπεδο "ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ". Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός με πολλές φάσεις στις δύο εστίες και αγωνία που κράτησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Οι δύο ομάδες καίγονταν για τους βαθμούς, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με πολύ πάθος και πρόσφεραν στους φιλάθλους συγκινητικές στιγμές. Κοσμοσυρροή στο γήπεδο Αυλωναρίου, αφού δεν υπήρχαν άλλα παιχνίδια στην περιοχή που θύμισε παλαιότερες εποχές.
Από το πρώτο λεπτό το θέαμα ήταν εντυπωσιακό. Στην πρώτη φάση του αγώνα, πριν συμπληρωθούν δύο λεπτά, ο ΑΟ Αυλωναρίου άνοιξε το σκορ. Ο Χάλιος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Χριστοδουλόπουλος πήρε την μπάλα στην περιοχή και με έξοχο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Πετράκη κάνοντας το 1-0. Στο 4ο λεπτό, ο Συλβέστρος κερδίζει την μπάλα στην περιοχή και από πλάγια δεξιά σουτάρει για να διώξει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ταμυναϊκού. Στο επόμενο λεπτό και μετά την εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα φθάνει στον Λαθουρά έξω από την περιοχή, το σουτ όμως που επιχειρεί φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι. 
Ο Ταμυναϊκος θα καταφέρει να ισοφαρίσει με στημένη φάση λίγο αργότερα. Στο 8ο λεπτό, ο Λύκος Δ. εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Λύκος Αλ. που με κεφαλιά αιφνιδίασε τον Αργυρόπουλο και έκανε το 1-1. Ο ίδιος παίκτης στο 17ο λεπτό, θα χάσει μεγάλη ευκαιρία όταν βρέθηκε μόνος με τον Αργυρόπουλο, το σουτ που έκανε έδιωξε ο τερματοφύλακας του Αυλωναρίου και στη συνέχεια το νέο σουτ κατέληξε άουτ. Ο Μαυρίδης στο 28ο λεπτό, ανάγκασε τον Αργυρόπουλο σε μία ακόμη επέμβαση, όπως αντίστοιχα και ο Βασιλείου στο 41ο λεπτό, τον Πετράκη.
Ένα λεπτό πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο ο Συλβέστρος με απευθείας κτύπημα φάουλ θα στείλει την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ταμυναϊκού.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο αποφασιστικά στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Στο 52ο λεπτό, ο Παππάς πρόλαβε τελευταία στιγμή να διώξει προ του Λύκου Αλ. σε παράλληλη πάσα του Πιλάτη. Στο 57ο λεπτό, ο Λύκος Αλ. με εντυπωσιακό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή έκανε το 1-2. Στο 70ο, λεπτό ο Μαυρίδης χάνει μοναδική ευκαιρία να σημειώσει τρίτο γκολ για τον Ταμυναϊκό αφού το πλασέ από ευνοϊκή θέση καταλήγει άουτ.
Οι γηπεδούχοι ισοφάρησαν στο 79ο λεπτό, όταν ο Βογιατζής με δυνατό κτύπημα φάουλ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Βασιλείου από κοντά με σουτ έκανε το 2-2. Στα λεπτά που απέμειναν το παιχνίδι "άναψε", καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν με πάθος για το "χρυσό" γκολ. Το Αυλωνάρι που είχε περισσότερες δυνάμεις, ευτύχησε να πάρει τη νίκη στο 90ο λεπτό, όταν από φάουλ του Βογιατζή κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, ο Χάλιος μέσα από την μικρή περιοχή με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα. Στα λεπτά των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Συλβέστρος με δεύτερη κίτρινη γιατί κλώτσησε την μπάλα μετά από σφύριγμα του διατητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε στο 88ο λεπτό, μέσα στην περιοχή και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ο διαιτητής Θεοδώρου δεν έδωσε το πέναλτι. 
Ο ΑΟ Αυλωναρίου για άλλη μια φορά κατάφερε να κάνει την ανατροπή στο σκορ, όπως με τον Όλυμπο Γυμνού και αυτό δείχνει την πίστη που έχουν όλοι στην ομάδα για τις δυνατότητες τους. Η νίκη αυτή προσλαμβάνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα έπαιζε με σημαντικές απουσίες όπως ο Σεϊντόπουλος, ο Θεοχάρης ενώ ο Κοτρόζος έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο με πρόβλημα τραυματισμού.




Η σύνθεση του ΑΟΑ: Αργυρόπουλος, Bah, Μπρεγκανάκου(60΄Κοτρόζος), Παππάς(71΄Γεωργικόπουλος), Χάλιος, Χριστοδουλόπουλος, Μουρίκης, Συλβέστρος, Βογιατζής, Λαθουράς(90΄Αϊδίνης), Βασιλείου.

Την επόμενη Κυριακή ο ΑΟ Αυλωναρίου παίζει εκτός έδρας με την Ιστιαία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: