.........

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Ιστορική η νίκη της ομάδας μας στα Ψαχνά!

Κάθε θετικό και μάλιστα εκτός έδρας, αποτέλεσμα σε επίσημο παιχνίδι, απέναντι σε μια από τις ''μεγάλες'' ομάδες της Εύβοιας, αυτές που λέμε ότι η φανέλα τους ''...είναι βαριά'', είναι σίγουρα σπουδαία επιτυχία! 
Και να διευκρινίσουμε, το ''...βαριά φανέλα'' αφορά τις πολύ μεγάλες επιτυχίες, που έχουν κάνει οι ομάδες αυτές (ΑΟ Χαλκίς, Ηρακλής Ψ., Ολυμπιακός Χ., Λήλας Βασιλικού, ΑΟ Ν. Αρτάκης, Απόλλων Ερέτριας, Ταμυναϊκός, Προποντίδα), τόσο σε τοπικό επίπεδο, αλλά κύρια στα μεγάλα Εθνικά πρωταθλήματα (Α'-Β'-Γ' & Δ' Εθνική)! 
Η ομάδα μας όπως παρατάχθηκε στο νικηφόρο παιχνίδι των Ψαχνών...
Η ομάδα μας χωρίς αμφιβολία, ανήκει στους, ιστορικά, ''μεγάλους'' και με ''βαριά φανέλα'' συλλόγους του νομού μας, καθώς 60 χρόνια τώρα, δεν έχει λείψει ούτε 1' από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στις επίσημες διοργανώσεις (πρωταθλήματα και Κύπελλα Εύβοιας) της ΕΠΣ Εύβοιας-Βοιωτίας (παλαιότερα) και της ΕΠΣ Εύβοιας από το 1974 και μετά! 
Τα όσα προαναφέραμε, αφορούν την πολύ μεγάλη νίκη που πέτυχε η ομάδα μας, μέσα στα Ψαχνά, επί του ιστορικού Ηρακλή! Ενός Ηρακλή που λίγο καιρό πριν χτυπούσε την πόρτα της Α' Εθνικής και δεν την ''άνοιξε'' για λεπτομέρειες...
Περιττό να σημειώσουμε ότι οι φιλικοί δεσμοί και η αλληλοεκτίμηση ανάμεσα στην  ομάδα μας και την ομάδα του Ηρακλή Ψ., είναι διαχρονικές. Βέβαια αγωνιστικά ο Ηρακλής Ψ. υπερτερεί κατά κράτος στις μεταξύ μας αναμετρήσεις και υπήρχε μια παράδοση που μας ήθελε να φεύγουμε από τα παιχνίδια στα Ψαχνά, ηττημένοι πάντα! 
Την παράδοση αυτή τελικά έμελλε να την σπάσουμε στις 16-Δεκ.-2017!
Υπό το φως των προβολέων, η ομάδα μας, η ομαδάρα που έχουν ''χτίσει φέτος ο κόουτς Γιάννης Μπασούκος και ο συνεργάτης του Γυμναστής Δημήτρης Μπούρικας, μετά από σπουδαία εμφάνιση και τέρμα του mr-Goal Βασίλη Τσαλιαγκού, νίκησε με 1-0 τον μεγάλο Ηρακλή Ψ. και έφυγε για πρώτη φορά από το Στάδιο Ψαχνών, με το 3ποντο της νίκης...!
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει τόσο στους παίκτες μας, όσο και στο προπονητικό team, αλλά και στους Διοικούντες που φροντίζουν για τα πάντα!
Να ρίξουμε μια ματιά σε παιχνίδια του παρελθόντος, που η ομάδα μας έπαιξε στα Ψαχνά και κρίθηκαν στο ''τσακ''!
...1964: ...παίζουμε στο παλιό γήπεδο των Ψαχνών, με τον Ηρακλή Ψ. η ομάδα μας κερδίζει στο ημίχρονο με 1-2, μεγάλος πρωταγωνιστής, από την ομάδα μας ο ''δαιμόνιος'' Σπύρος Σταμέλος (''Μαγκιάς''), που έχει ''αλωνίσει'' τους γηπεδούχους...! Στο β' μέρος η ατμόσφαιρα, έχει γίνει εκρηκτική! Το παλιό γήπεδο Ψαχνών ήταν μαντρωμένο με τσίγκους και οι φίλοι του Ηρακλή Ψ.  με καλάμια χτυπούσαν αυτά τα τσίγκια δημιουργώντας κυριολεκτικά πανδαιμόνιο! Αποτέλεσμα; Οι παίκτες μας ''λύγισαν'' και τελικά ο Ηρακλής πήρε το παιχνίδι με 3-2!
...1978: ...σε ένα άλλο παιχνίδι η ομάδα μας προηγείται με 1-3 του Ηρακλή μέσα στα Ψαχνά, μέχρι το 70'! Τα γκολ είχαν πετύχει ο αέρινος Άρης Τσαχλής (2) και ένα ο Γρηγόρης Κατσαρής, που έκανε μεγάλη εμφάνιση! Ο Γρηγόρης ήταν ''Ρομά'', οι 1500 περίπου φίλαθλοι του Ηρακλή γνώριζαν το ''ευαίσθητο'' σημείο των ''Ρομά'' και άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά την φράση ''...άλογο...άλογο'', αυτό έβγαλε εκτός εαυτού τον Γρηγόρη Κατσαρή, αντέδρασε προς την εξέδρα και είδε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή, αφήνοντας την ομάδα με 10 παίκτες... Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και ο τραυματισμός του Μπάμπη Τσιργιώτη, ο ΑΟΑ έμεινε με 9 παίκτες! Οι Ψαχνιώτες το εκμεταλλεύτηκαν αυτό απόλυτα και με πρωταγωνιστή τον μεγάλο Δημήτρη Γκάβαλη, κέρδισαν με 5-3! 
...2007: ...την χρονιά που ο Ηρακλής Ψ., έβγαινε πρωταθλητής και ξεκίναγε το εκπληκτικό του ''ταξίδι'' στις Εθνικές κατηγορίες! Οι παίκτες μας αιφνιδίασαν τους επίδοξους πρωταθλητές και με γκολ των Φρυγανά και Γιάννη Βογιατζή και προηγούνται με 1-2! Αυτά μέχρι το 93', εκεί ''έσβησαν'' τα φώτα, ο Ηρακλής με αρκετή δόση τύχης, ''γύρισε'' το παιχνίδι, μέσα σε 4', ισοφάρισε με τον Σταύρο Σταθαρά και πήρε την σπουδαία νίκη 3-2, με γκολ του Μάριου Χρήστου!
...2016: ... η ομάδα μας στην κόψη του ξυραφιού πραγματικά, έδινε τον ''υπέρ πάντων αγώνα'', για την παραμονή της στην κατηγορία! Με γκολ του Βασίλη Τσαλιαγκού και με ηρωϊκή μορφή, τον Ηλία Δήμου, που πήρε την ομάδα, κυριολεκτικά, στην πλάτη του και τελικά αποσπάσαμε υπερπολύτιμη ισοπαλία (1-1) από τον Κυπελούχο Εύβοιας Ηρακλή Ψ. 
...μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα της 16-Δεκ.-2017 ακούστηκε η φράση  ''...μπράβο Αυλωνάρι'', από τον παλιό μεγάλο άσο του Ηρακλή Ψ. και του Ευβοϊκού γενικότερα ποδοσφαίρου, Δημήτρη Γκάβαλη, η φράση αυτή τα λέει όλα!
Πανευτυχείς παίκτες-προπονητές και παράγοντες της ομάδας μας, έχουν γίνει ένα κουβάρι μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον μεγάλο Ηρακλή Ψ. και το σπουδαίο 2πλό που πήραν...!


Δεν υπάρχουν σχόλια: