.........

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

ΑΥΛΩΝΑΡΙ-ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ 1-0: Κυρίαρχος στο τοπικό ντέρμπι

 Ο Α. Ο. Αυλωναρίου ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της Νότιας Εύβοιας! Μια νίκη τεράστιας σημασίας απέναντι σ΄ έναν μεγάλο αντίπαλο, όπως ο Ταμυναϊκός, που ήταν αήττητος μέχρι τώρα…!
Το παιχνίδι έγινε στο ΄΄Νίκος Κούκης΄΄ του Αυλωναρίου, που με διαφορετικές συνθήκες θα ήταν κατάμεστο! Ο Ταμυναϊκός είχε μια θετική παράδοση τα πέντε τελευταία χρόνια σε αυτό το γήπεδο με πέντε νίκες και χωρίς να δεχθεί γκολ! Την περίοδο 2014-15 είχε νικήσει με 0-4 ακολούθησε τρεις φορές το 0-1 και πέρσι 0-3. Τελευταία νίκη του Αυλωναρίου ήταν την περίοδο 2012-13 με 3-2 και προπονητή τότε τον Γιώργο Τζόκα!
Οι ποδοσφαιριστές του Αυλωναρίου είχαν πάθος, θέληση και έβγαλαν πολύ ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, αφού οι τελευταίες και εκτός έδρας μάλιστα επιτυχίες (νίκη με 4-2 στο Αρτεμήσιο και ισοπαλία 0-0 στην Λάμψακο), είχαν λειτουργήσει ευεργετικά, στους νεαρούς κύρια παίκτες και τους είχαν τονώσει την ψυχολογία…!

Το Αυλωνάρι ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πίεσαν, δημιούργησε ευκαιρίες και γενικότερα δεν άφησε πολλά περιθώρια στους παίκτες του Ταμυναϊκού να απειλήσουν σοβαρά την εστία του Μπασινά! Οι ΄΄κιτρινόμαυροι΄΄ έφτασαν δίκαια στην μεγάλη νίκη!

Δικαιολογημένοι οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στ’ αποδυτήρια μετά τον αγώνα, καθώς μετά το άσχημο ξεκίνημα, ανέκαμψαν και έδειξαν τις πραγματικές και αναμφισβήτητες ικανότητές τους, δείχνοντας ότι βρίσκονται σε συνεχή ανοδική πορεία!

Ο Ταμυναϊκός που γνώρισε την πρώτη του ήττα  στο πρωτάθλημα, δεν ήταν καλός, δεν ξεπέρασε την μετριότητα, με δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας, γενικά οι Αλιβεριώτες βρέθηκαν σε άσχημη μέρα και θα πρέπει να ξεχάσουν γρήγορα αυτό το παιχνίδι…

Από το ξεκίνημα του αγώνα το Αυλωνάρι μπήκε  δυνατά και βγήκε στην επίθεση…

*οι κυριότερες φάσεις και  το γκολ:

  • 2’ ο δαιμόνιος Νίκ. Καράπας, από δεξια και έξω από την περιοχή σουτάρει για να φύγει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το απέναντι κάθετο δοκάρι…
  • 5’ φάουλ του Μαστροκώστα, καρφωτή κεφαλιά του Μπράχα, μέσα από την περιοχή θαυμάσια επέμβαση του Ζωντού, η μπάλα φτάνει στον Ντραγκότι, που χωρίς χρονοτριβή σουτάρει πάνω στον πεσμένο Βασ. Καρατζά και χάνεται η μεγάλη ευκαιρία…
  • 27’ ατομική προσπάθεια του Μώρου, που μπαίνει προς την περιοχή πλασάρει για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ από το κάθετο δοκάρι…
  • 31’ ο Μπράχα, από θέση μέσα αριστερά σουτάρει δυνατά, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι…
  • 40’ πολύ ωραία και επικίνδυνη σέντρα του Β. Αναστασίου, από δεξιά, διώχνει με δυσκολία ο Μπασινάς και ολοκληρώνει την απόκρουση ο Παππάς!
  • Κορυφαίος του αγώνα ο Γιάννης Μακρυνικόλας!

    48′ ο Μακρυνικόλας μετά από ωραία ενέργεια από δεξιά, σουτάρει αλλά πάλι η μπάλα έφυγε  άουτ.

  • 49’ ο Ζωντός απέκρουσε έξοχα στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 0-0 σε σουτ του Ντραγκότι, που είχε πάρει θαυμάσια μπαλιά από τον Μακρυνικόλα.
  • 53’ νέο δυνατό σουτ από τον Μακρυνικόλα, έξω από την περιοχή, η μπάλα άουτ…
  • 58′ η καλύτερή ευκαιρία για τον Ταμυναϊκό! Ο Βασ. Αναστασίου από πλάγια δεξιά, σουτάρει δυνατά, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή της ο Λάμπρου την έστειλε άουτ.
  • 61′ ο Μπράχα μπάσιμο, από αριστερά , σουτάρει δυνατά, όμως ο Κούτρας καταφέρνει και διώχνει την μπάλα σε κόρνερ…
  • 67’ καλό σουτ του Μεταξά έξω από την περιοχή η μπάλα φεύγει άουτ…
    • Τζέσι Μπράχα, και πάλι σκόραρε…

    68′ ΓΚΟΟΟΛ! 1-0, από κόρνερ του Γ. Παναγιώτου, ο Μακρυνικόλας, πιάνει δυνατή κεφαλιά, αποκρούει όπως-όπως ο Ζωντός, ο Τζέσυ Μπράχα έξυπνα τοποθετημένος με πλασέ  στέλνει την μπάλα στα δίκτυα, πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση!

  • 69’ από μπαλιά του Β. Αναστασίου, ο Λάμπρου έπιασε ένα δυνατό σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
  • 77′ καλοχτυπημένο φάουλ του Καράτζά, αποκρούει ο Ζωντός και πριν προλάβει ο Καράπας να γίνει κάτοχος της μπάλας για να απειλήσει και πάλι αμυντικός του Ταμυναϊκού διώχνει σωτήρια…
  • 88’ κόρνερ του Μπράχα, ο Ντραγκότι σε θέση βολής, σοτάρει πάνω στην κίνηση, για να φύγει η μπάλα άουτ…

 


Διαιτησία: Σάκης Παπακυριάκος (άριστος), πολύ καλοί και οι βοηθοί του, Κώστας Δάλλας και Κώστας Δούκας.

  

ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιώργος Τζόκας): Μπασινάς, Παππάς, Μπρεγκανάκου, Βασ. Καρατζάς, Μάλλιος (41′ λ.τ. Ξυράφης), Καράπας, Γ. Παναγιώτου, Γ. Μαστροκώστας, Μπράχα (90+2′ Γ. Κούκης), Γιάν. Μακρυνικόλας, Ντραγκότι.

 ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αντωνόπουλος): Ζωντός, Β. Αναστασίου, Πιλάτης, Βελαέτης, Κούτρας, Θανάσι (56′ Πομαρές), Μώρος, Μεταξάς, Λάμπρου, Νίκ. Μαστροκώστας, Μανδράκας (73′ Ποδαράς).

Την επόμενη αγωνιστική ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με την Σκεπαστή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: