.........

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλη νίκη με σπουδαίο αντίπαλο: ΑΥΛΩΝΑΡΙ - ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ 1-0

Την δεύτερη φετινή νίκη για το πρωτάθλημα σημείωσε την Κυριακή το απόγευμα στο γήπεδο ¨ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ¨ ο Α. Ο. Αυλωναρίου, επί του Ελλήσποντου, με 1-0. Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε ευκαιρίες και σημείωσε το μοναδικό γκολ του αγώνα. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή προσπάθησαν να ισοφαρίσουν όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του Αυλωναρίου κράτησε ανέπαφη την εστία ενώ παράλληλα με αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ. Δέκα λεπτά πριν την λήξη αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του Ελλήσποντου, Τόρα!
Στο 3ο λεπτό ένα συρτό σουτ του Νικολάου κατέληξε άουτ.
Στο 13ο λεπτό, ο Μαστροκώστας έβγαλε την μπάλα από την περιοχή του Αυλωναρίου, έκανε μακρινή μπαλιά στον Τσιάκο που μετά από κούρσα στο μισό του γηπέδου μπήκε στην μεγάλη περιοχή από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έκανε πάσα στον Κώστα Πόγκα, που σούταρε από το σημείο του πέναλτι στην αριστερή γωνία του Τόρα και έκανε το 1-0! 
Στο 20ο λεπτό, οι ρόλοι αντιστράφηκαν όταν ο Πόγκας κέρδισε την μπάλα έξω από την περιοχή έκανε πάσα στον Τσιάκο, ο οποίος σούταρε από καλή θέση διαγώνια έξω από το δεξί δοκάρι του Τόρα.
Στο 23ο λεπτό, ο Τσιάκος κοντά στην γραμμή του άουτ πήρε την μπάλα από αντίπαλο προσπάθησε να μπει στην περιοχή από δεξιά, δέχθηκε αντικανονικό μαρκάρισμα αλλά κατάφερε να ξεφύγει, ο διαιτητής όμως δεν άφησε το πλεονέκτημα και έδωσε το φάουλ ξεσηκώνοντας τις έντονες διαμαρτυρίες του πάγκου του Αυλωναρίου.
Στο 24ο λεπτό, ο Τσιάκος εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά ο Μπρεγκανάκου μόνος στην μικρή περιοχή έκανε κεφαλιά πάνω στον Τόρα.
Στην συνέχεια ο Ελλήσποντος προσπάθησε να αντιδράσει όμως τα δύο σουτ του Ανέστη στο 27ο και πέντε λεπτά αργότερα πέρασαν πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπασινά.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου το Αυλωνάρι έχασε άλλη μια καλή ευκαιρία όταν στο 50ο λεπτό, ο Τσιάκος μπαίνει στην περιοχή από δεξιά σουτάρει διαγώνια άουτ.
Ο Ελλήσποντος στην συνέχεια άσκησε έντονη πίεση στην εστία του Αυλωναρίου και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες χωρίς θετικό αποτέλεσμα.
Στο 55ο λεπτό, σε σουτ του Πέτσα στην μεγάλη περιοχή η μπάλα κτύπησε στο χέρι του Μαστροκώστα, που ήταν πολύ κοντά, ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι, με αποτέλεσμα να έχουμε νέες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Ανέστης και η μπάλα έγλυψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μπασινά  και βγήκε άουτ.
Στο 61ο λεπτό, ο Γιαλός έκανε σέντρα από δεξιά η κεφαλιά του Κατσίμπρα αφού βρήκε και σε αντίπαλο κατέληξε κόρνερ.
Στο 65ο λεπτό, ο Κρόκος πέρασε τους πάντες από αριστερά έκανε πάσα στον Ντουλελλάρι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Τόρα πρόλαβε την τελευταία στιγμή και έδιωξε με τα πόδια πριν προλάβει να σουτάρει ο επιθετικός του Αυλωναρίου.
Στο 68ο λεπτό, ο Πέτσας από αριστερά έκανε παράλληλη σέντρα και ο επερχόμενος Νικολάου από κοντά σούταρε άουτ.
Στο 80ο λεπτό, σε αντεπίθεση του Αυλωναρίου, ο Γ. Παναγιώτου έβγαλε πολύ καλή πάσα στον Τσιάκο που πέρασε την μπάλα πάνω από τον Τόρα, έξω από την μεγάλη περιοχή, αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα του Ελλήσποντου να τον ανατρέψει πριν προλάβει να σκοράρει. Ο διαιτητής απέβαλε με κόκκινη κάρτα τον τερματοφύλακα του Ελλήσποντου.
Στο 84ο λεπτό, ο Νικολάου σούταρε από δεξιά μέσα από την μεγάλη περιοχή για να διώξει ο Μπασινάς κόρνερ.
Το Αυλωνάρι διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο μέχρι και το τέλος των καθυστερήσεων και το τελικό σφύριγμα του Κηρύκου βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την σπουδαία νίκη! 
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
 
*ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ (Γιώργος Τζόκας): Μπασινάς, Ξυράφης, Μπρεγκανάκου, Παππάς, Μαστροκώστας, Πόγκας, Γλυκός (90′ Γκιούλι), Μάλλιος, Ντουλελλάρι (90′ Κοψαχείλης), Κρόκος (75′ Γ. Παναγιώτου, 87′ λ.τ. Ν. Παναγιώτου), Τσιάκος.
 

 *ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ (Γιώργος Κρόκος): Τόρα, Γιαλός, Μπούρικας, Αγγελάτος (28′ λ.τ. Νάτσης), Ντούκα, Κικίδης, Νικολάου (86′ Νάνος), Κατσίμπρας, Στρατής, Ανέστης, Πέτσας (82′ Μπούρος).
 
Την επόμενη αγωνιστική ο Α. Ο. Αυλωναρίου αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Α. Ο. Χαλκίς
 


 




Δεν υπάρχουν σχόλια: